Annonce
Midtfyns Posten

Mindre plastsvineri: Skrappere krav til nye kunstgræsbaner ligger fast

Der bliver fremover stillet væsentlig skrappere vilkår til nye kunstgræsbaner end tidligere. Arkivfoto
Miljøskadeligt gummigranulat skal i højere grad holdes på kunstgræsbaner - eller erstattes af andre materialer, fastslår politikere. De nye krav gælder dog kun nye baner.
Annonce

Faaborg-Midtfyn: Kunstgræsbaner gør det muligt at spille fodbold udenfor året rundt, men banerne kan samtidig være et skidt bekendtskab for miljøet.

Det er især brugen af gummigranulat, der udgør en miljørisiko og skaber bekymring. Gummigranulat giver blandt andet affjedring og stammer hovedsageligt fra brugte bildæk. Det kan betyde tab af mikroplast, metaller og andre stoffer til omgivelserne, og fremover bliver der stillet flere krav ved etablering af kunstgræsbaner, så de små gummistykker i højere grad bliver dér på banerne, hvor det hører hjemme.

Det har politikerne i Teknik- og Miljøudvalget netop besluttet. Blandt andet skal der laves sluser med riste ved udgangen fra banen, så gummigranulat fra tøj og sko bliver samlet op. Det skal så vidt muligt også ske i afløb i omklædningsrum.

- Vi har godkendt de her vilkår og er enige om det i udvalget. Det er skærpede krav til nye baner, pointerer formanden for Teknik- og Miljøudvalget, Søren Kristensen fra Venstre.

De skærpede krav kommer efter, at politikerne for nogen tid siden havde punktet til drøftelse. Også de eksisterede baner i kommunen er blevet drøftet.

- I forhold til eksisterende baner handler det om, at vi tager en dialog med dem om de forskellige risici, og hvad man kan gøre, uden at de skal op med den store pengepung, lyder det fra Venstre-manden.

- Det kan være, at man for små penge kan imødekomme nogle af problemerne på de eksisterende baner, og det skal vi have fundet ud af. Så vi synes egentlig, at det her er landet meget fint, understreger Søren Kristensen.

Kravene kommer i kølvandet på en vejledning fra Miljøstyrelsen sidste år om miljøforhold ved kunstgræsbaner. Vejledningen beskriver blandet andet en række vilkår, som kommunerne kan stille i forbindelse med anlæg af nye kunstgræsbaner.

I dag findes der kunstgræsbaner i Årslev, Ringe, Nr. Broby, Hillerslev og Svanninge, og de er alle anlagt for år tilbage. Desuden har Bernstorffminde Efterskole planer om at lave en, og den vil blive omfattet af de skærpede krav.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Midtfyns Posten

En god kammerat: 14-årige Cecilie fra Risøhøj Håndbold er nomineret til kammeratskabspris og kan vinde 25.000 kr. til sit hold

Annonce