Annonce
Midtfyns Posten

Mistanke om snyd udsatte afgørelse: Pizzeria i Ringe slået i tæt opløb om Fyns bedste - men indehaver er glad for den store opbakning

Behnam Tehrani, indehaver af Hot House Pizza i Ringe, er glad for, at han fik tre gange så mange stemmer som sidste år i kampen om Fyns bedste pizzasted. Men han stiller ikke op i konkurrencen næste år. Privatfoto
Hot House Pizza måtte nøjes med andenpladsen i kampen om at blive kåret til Fyns bedste pizzeria efter et tæt opløb, hvor afgørelsen på grund af mistanke om snyd blev udsat i over et døgn, inden vinderen blev fundet. Men Behnam Tehrani, indehaver af Hot House Pizza, er glad for, at tre gange så mange stemte på ham i forhold til sidste år.
Annonce

Ringe: Det var tæt på, men det lykkedes ikke for Hot House Pizza i Jernbanegade i Ringe at blive kåret til Fyns bedste pizzasted for andet år i træk. I konkurrencen, der gennemføres af opdagdanmark.dk, måtte Hot House Pizza nøjes med andenpladsen på Fyn.

Vinder af årets konkurrence på Fyn blev Korup Pizza i Odense NV med 1812 stemmer. Hot House Pizza i Ringe fik 1643 stemmer - en tredobling af stemmetallet fra sidste år, hvor Hot House Pizza vandt prisen med 563 stemmer.

- Jeg er glad for den kolossale opbakning, jeg har fået fra mine kunder i år. Jeg har fået tre gange så mange stemmer som sidste år, siger Behnam Tehrani, indehaver af Hot House Pizza.


Jeg er glad for den kolossale opbakning, jeg har fået fra mine kunder i år. Jeg har fået tre gange så mange stemmer som sidste år.

Behnam Tehrani, indehaver af Hot House Pizza


Konkurrencen var inddelt i ni forskellige geografiske regioner, og de to fynske pizzeriaer fik så mange stemmer, at de begge fik en plads i den landsdækkende top-10. Korup Pizza blev nummer fem og Hot House Pizza nummer otte. Flest stemmer på landsplan fik Papa's Pizza og Kebab House i Skørping i Nordjylland med 3755 stemmer.

Annonce

Mistanke om snyd

Der var drama, inden vinderne kunne kåres. Mistanke om snyd med stemmeafgivningen betød, at arrangørerne af konkurrencen, opdagdanmark.dk, udsatte afgørelsen i over et døgn. Afstemningen sluttede torsdag den 28. januar kl. 12, men på grund af usikkerhed om nogle stemmers gyldighed valgte opdagdanmark.dk at udsætte afgørelsen, så resultatet først blev offentliggjort fredag den 29. januar kl. 15.

"Vi har fået mange stemmer ind det seneste døgn og vi er i gang med at undersøge, om disse er reelle telefonnumre og alt er gået retfærdigt til," skriver opdagdanmark.dk på hjemmesiden.

Folk har kunnet stemme ved at sende en sms til et bestemt telefonnummer, og mistanken er, at der har været urent trav i stemmeafgivningen.

"I de sidste dage af årets afstemning oplevede vi uregelmæssigheder, fx. i form af mange stemmer om natten. Derfor iværksatte vi en dybere undersøgelse, hvor vi fandt ud af, at mange af de telefonnumre, der har været brugt til at stemme, ikke længere var kontaktbare, men fx. gik direkte på telefonsvarer. Ydermere kunne vi se, at mange af disse kom kort efter hinanden, hvorfor der var grund til at tro, at der fx. har været taletidskort i brug, hvilket er forbudt i henhold til vores regler," skriver opdagdanmark.dk.

Arrangørerne har i løbet af fredagen sendt sms'er ud til alle numre, der har stemt på steder, der har fået over 250 stemmer.

"Alle de telefonnumre, systemet ikke har kunnet levere sms’en til i to omgange inden for 20 minutter (fx. fordi de ikke længere sidder i en mobiltelefon), er blevet fjernet i den endelige stilling, således at vi kun tæller stemmer fra alle jer, der sidder bag jeres skærm," skriver opdagdanmark.dk.

Annonce

Stiller ikke op igen

Men det endelige resultat er, at Hot House Pizza i Ringe blev nummer to på Fyn - og det rokkede granskningen af stemmer ikke ved.

- Jeg kan se, at vi mistede seks stemmer og Korup Pizza mistede ti stemmer i forhold til de tal, der først blev offentliggjort torsdag middag. Jeg kender ikke til nogen, der har snydt, og jeg vil gerne ønske Korup Pizza tillykke med prisen, siger Behnam Tehrani.

Men han vil ikke forsøge at tilbageerobre det fynske pizza-mesterskab næste år.

- Det er sidste gang, jeg stiller op i den konkurrence. Det sagde jeg allerede inden, konkurrencen var slut. Det er for krævende, og man skal bruge mange kræfter på at opfordre folk til at stemme. Hvis jeg skal være med i en konkurrence om den bedste pizza, skal det være en jury, der tager ud og smager på maden, så det ikke handler om, hvem der har det største netværk og kender nogen, der kender nogen, der kan stemme, siger Behnam Tehrani.

Annonce
Annonce
Midtfyns Posten

Natkirke i Nazarethkirken

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce