Annonce
Midtfyns Posten

Musikbutik holder sig fra udsalgsbølgen: - Folk skal ikke snydes

John Gotfredsen har i 52 år haft musikforretning i Ringe, og den 74-årige indehaver har ingen planer om at gå på pension. Foto: Hardy Hounsgaard
John Godtfredsen har i 52 år haft butik med musikinstrumenter i Ringe, og den unikke butik følger ikke trop, når mange af byens andre forretninger sætter gule udsalgsskilte op.
Annonce

Ringe: I forbindelse med udsalgsstarten i Ringe lørdag 4. januar bliver de gule rabatskilte sat på varerne i mange butikker, men ikke bag de store vinduer i det hvide murstenshus på Odensevej i Ringes nordlige udkant.

Hos musikhandler John Godtfredsen hopper man ikke med på udsalgsbølgen.

- Vi har en helt klar politik. Når vi får varerne hjem, finder vi ud af, hvad de skal koste, og så har varerne den pris, indtil der er udsolgt, siger Jonna Godtfredsen, der i 48 år har kørt parløb med John Godtfredsen privat og forretningsmæssigt.

Musikbutikken bugner med guitarer, trompeter, ukuleler, keyboards, trommesæt og alskens instrumenter, og den velassorterede musikbutik har kunder over hele landet. John Godtfredsen har haft musikbutikken i 52 år. I begyndelsen lå butikken i Algade i Ringes centrum, men siden Jonna Godtfredsen blev ansat på kontoret for 48 år siden, har butikken ligget på Odensevej.

- Vi er en gammeldags butik, hvor vi lægger vægt på god service og behandler folk ordentligt. Folk skal ikke snydes, siger Jonna Godtfredsen i en pause på kontoret, mens John er i gang med at ekspedere nogle af de mange kunder i butikken.

Den gode behandling betyder, at folk ikke skal opleve, at en julegave få dage senere kan købes til det halve på grund af udsalg.

- Vi gør ikke forskel på folk. Det skal ikke være sådan, at Hansen kan få en vare til 100 kroner og Pedersen den samme vare til 50 kroner, siger Jonna Godtfredsen.

- Black friday, grøn mandag eller gul tirsdag. Den slags er vi ikke med på, understreger Jonna Godtfredsen, der ikke har oplevet kunder være utilfredse med, at der ikke er udsalg i butikken.

Jonna Godtfredsen har i det meste af sit 70-årige liv været en del af John Godtfredsens musikbutik i Ringe. Foto: Hardy Hounsgaard
Annonce

Instrumenter til ældrecenter

Butikken har haft travlt i dagene op til jul, hvor der både bliver købt julegaver af private og af institutioner.

- Vi har en fantastisk musikskole her i byen, og vi sælger også til skoler og centre i Jylland og på Sjælland, fortæller Jonna Godtfredsen.

På disken foran John Godtfredsen ligger bjælder, maracas, claves og andre håndterbare instrumenter.

- Dem har vi lige solgt til et ældrecenter, siger John Godtfredsen, der i ugen op til jul fyldte 74 år.

Jonna er 70, men parret har ingen planer om at gå på pension.

- Hvorfor skulle vi dog det? Vi har det godt her, siger Jonna Godtfredsen, inden hun bliver afbrudt af en høj, gammeldags ringetone. En kunde ringer og efterspørger noder til trompetspil med Shubidua-sange.

- Det skal vi lige undersøge. Må vi ringe tilbage om lidt, svarer Jonna Godtfredsen.

En af butikkens medarbejdere kommer ind på kontoret og henter en violin, som har været til reparation.

- Vi har også værksted i kælderen, hvor vi reparerer instrumenter, fortæller Jonna Godtfredsen.

John Godtfredsen og Jonna Godtfredsen har i en menneskealder drevet musikforretning i Ringe. Arkivfoto: Michael Bager
Store og små instrumenter, LP-plader og sangbøger kan man finde i John Godtfredsens musikbutik i Ringe. Foto: Hardy Hounsgaard
Ukuleler sælger John Godtfredsen mange af i sin musikbutik i Ringe. Foto: Hardy Hounsgaard
Annonce
Annonce
Midtfyns Posten

40-års jubilæum

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce