Annonce
Midtfyns Posten

Flere år undervejs: Natursti mellem Ringe og Espe indvies

Mødestedet for indvielsen af den nye natursti er Espe Skov, hvor de første træer blev plantet i 1999. Arkivfoto: Jørgen Outzen
Annonce

Midtfyn: Du kan komme med til indvielse af en ny midtfynsk natursti. Onsdag den 1. juli kl. 10 indvier Naturstyrelsen og Faaborg-Midtfyn Kommune Ringe-Espe Stien.

Stien, der i sin fulde længde er en rundtur på ca. 15 km, kommer gennem både Espe og Ringe Skov, følger naturstien og runder Ringe Sø. Undervejs er der masser af muligheder for genveje og omveje, så man, når man lærer området at kende, kan lave sine egne afstikkere.

Det er både muligt at vandre og ride rundturen.

Ruten er lavet i samarbejde mellem Faaborg-Midtfyn Kommune og Naturstyrelsen, men uden velvilje fra lokale lodsejere og engagement fra lokale ildsjæle var rundturen ikke blevet realiseret, oplyser arrangørerne i en pressemeddelelse.

På dagens rute vil der være fokus på Espe Skov og trampestien mellem Espe og Ringe. Den planlagte tur er ca. 2,2 km (ca. 5 km hvis man går samme vej tilbage) og slutter på et lille areal imellem Ringe og Espe Skov op til Sallinge Å, hvor der vil være en lille fortælling om stien og området. Derefter er det frit, om man vil gå videre eller samme vej tilbage.

Arbejdet med trampestien tog sin begyndelse i 2009, da lokale ildsjæle foreslog, at de to skovområder blev forbundet. I 2012 blev naturstien til Korinth etableret. De to stier har tilsammen gjort det muligt at lave en rundtur.

Der er mødested ved p-pladserne i Espe Skov. Pga. covid-19-situationen opfordres folk til at tilmelde sig arrangementet. Tilmelding kan ske på www.fmk.nemtilmeld.dk/16/

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Midtfyns Posten

Konfirmationer uge 33

Annonce