Annonce
Midtfyns Posten

Nomineret: "Oasen" i Krarup kan vinde hæder som årets cykeloplevelse

Oasen i Krarup er nomineret til årets Bike Island-pris. Foto: PR
Fynboerne har i løbet af foråret sat spot på de bedste og mest turistvenlige cykeloplevelser og -initiativer i deres lokalområde med indstillinger til Bike Island-prisen 2020. Og her har det nyetablerede naturområde Oasen i Krarup sikret sig en plads i det gode cykelselskab. Med områdets naturskønne omgivelser og ikke mindst det store madpakkehus er Oasen og Krarup Friluftsråd blandt de fem prisnominerede, der håber på at blive trukket op af kuverten, når vinderen kåres den 25. maj.
Annonce

Krarup: - Det er fantastisk og meget overvældende, at Oasen er nomineret til en cykelpris – den vinkel havde vi faktisk ikke overvejet. Men med de to shelters og måske særligt madpakkehuset kan vi godt se, at området pludselig bliver interessant for cyklister. Her kan de jo være sikre på at kunne spise deres madpakker i tørvejr, siger Karsten Hansen, formand for Krarup Friluftsråd, der står bag fundraising og etablering af det nye naturområde, der åbnede i efteråret 2019.

Bike Island Prisen 2020 kårer de bedste tiltag indenfor cykelturisme på Fyn og i Øhavet. Det er et vigtigt led i bestræbelserne for at udleve Bike Island Fyns ambition om at blive Nordeuropas foretrukne cykeldestination.

- Med Bike Island-priserne ønsker vi at hylde dem, der er med til at skabe cykeløen Fyn – lige fra det dybt professionelle og cykelvenlige overnatningssted til den lokale ildsjæl, der tager imod cykelturisten med smil og gode råd til den bedste cykelrute. Det er nemlig ikke noget, nogen af os kan gøre alene. Vi håber, at uddelingen af Bike Island-priserne kan være en inspirationskilde og motivationsfaktor for nye aktører indenfor cykelturisme på Fyn, siger Laura Raidla, chef for Bike Island Fyn - Destination Fyns cykelturismeindsats.

Når Oasen og Krarup Friluftsråd er blandt de nominerede, skyldes det, at de - som en af indstillingerne beretter – har formået at samle lokalområdet omkring arbejdet med at etablere et fantastisk naturområde, der er oplagt som udflugtsmål eller pausested for såvel udenlandske cykelturister som fynske cykelentusiaster. Her findes madpakkehuset, der kan sikre en tør pause til hele 60 personer ad gangen, ligesom området rummer en boldbane, et bålsted og en opladestation til mobiltelefoner. Derudover er der plantet et væld af gamle danske træsorter i området, som de besøgende kan blive klogere på ved hjælp af informative QR-koder.

Oasen er i kategorien Bedste Cykeloplevelse og -initiativ oppe imod fire andre stærke kandidater til prisen – nemlig cykelguide Børge Pedersen fra Nordfyn, Frank Institute of Sports i Odense, Poul Nielsens cykeludlejning på Baagø og cykelture arrangeret af Ældre Sagens lokalafdeling i Nyborg-Ullerslev.

Der er også spænding omkring uddelingen af Bike Island Fyns anden pris, som er for Bedste Cykelovernatning. Her er Bogense Strand Campings ALOHA CAMP, Feriepark Langeland – Emmerbølle Camping og Danhostel Svendborg nomineret sammen med Andelen Guesthouse og GlamsBjergHus.

I begge kategorier udnævnes vinderen af Bike Island Fyn-prisen den 25. maj 2020.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Midtfyns Posten

Caféquiz på Gluds Café

Midtfyns Posten

SF har valgt ny bestyrelse

Annonce