Annonce
Midtfyns Posten

Nr. Broby Sogn sætter dobbelt fokus på komponisten Carl Nielsen.

Ida-Marie Vorre vil gøre de fremmødte klogere på Carl Nielsens liv og levned ved et arrangement i konfirmandstuen. Pressefoto
Annonce

Nr. Broby: Komponist Carl Nielsen er omdrejningspunktet for to arrangementer i Nr. Broby den kommende tid.

Ved fyraftenskoncerten i Nr. Broby kirke torsdag den 16. januar kl. 17 spiller organist Anders Møller udvalgte værker af Carl Nielsen (1865-1931), der stammer fra Nr. Lyndelse her på Fyn.

Onsdag den 22. januar kl. 19.30 i Konfirmandstuen er det Ida-Marie Vorre, museumsinspektør ved Carl Nielsen Museet og Carl Nielsens Barndomshjem, der går tæt på den fynske komponist, der har betaget publikum verden over med sin forunderlige musik.

Ida-Marie Vorre giver en populær introduktion til komponisten Carl Nielsen. Hendes beretning indeholder ikke bare kendsgerninger om komponisten, men også nogle gode anekdoter om den farverige personlighed. Vi vil få et overordnet indblik i Carl Nielsens liv og bedrifter, både som komponist, dirigent, skribent, far og ægtemand.

Deltagerne skal høre eksempler fra hans musikalske produktion, der spændte fra banebrydende og komplekse symfonier til enkle, strofiske sange. Sidst men ikke mindst vil der blive lejlighed til at synge selv. Carl Nielsen er i Danmark ikke mindst elsket for sine melodier til danske sange. Tænk blot på melodierne til sange som ”Jens Vejmand”, ”Jeg ved en lærkerede”, ”Den danske sang er en ung, blond pige”, ”Nu lyser løv i lunde” og ”Som en rejselysten flåde”.

Der er gratis entré til begge arrangementer.

Menighedsrådet serverer kaffe og te til medbragt brød i Konfirmandstuen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Midtfyns Posten

Åben datastue i Husmandsstedet

Annonce
Forsiden netop nu
Midtfyns Posten

Søndagsåbent på Egeskov Mølle

Midtfyns Posten

Caféquiz for tomandshold

Annonce