Annonce
Midtfyns Posten

Nu er beslutningen truffet: Mange midtfynske konfirmationer udskydes

Mange af årets konfirmander må finde tålmodigheden frem - de bliver nemlig først konfirmeret til efteråret. Arkivfoto: Søren Gylling
Flere midtfynske konfirmationer er nu flyttet til efteråret. Enkelte sogne og en valgmenighed holder muligheden for konfirmation på den oprindelige dag åben.
Annonce

Midtfyn: Mange midtfynske konfirmander må væbne sig lidt med tålmodighed, inden den store dag oprinder.

Mange konfirmationer er nemlig flyttet til senere på året, oplyser provst i Midtfyns Provsti, Inge Dalsgaard.

- Det er sådan set alle, der er flyttet til efteråret. Men der er enkelte sogne, der har bibeholdt den oprindelige dato i foråret, hvis der skulle være nogle familier, der vil benytte den mulighed, forklarer Inge Dalsgaard.

- Vi har talt om det her i præstegruppen, og præsterne har så talt med menighedsrådet og med forældrene om, hvad de har ment var mest hensigtsmæssigt hos dem. Ingen har kun fastholdt den oprindelige dato, lyder det fra provsten.

Annonce

Kan - kan ikke

Det er for at få en vis form for klarhed, at menighederne og forældrene har truffet beslutningen nu.

- Vi kan jo godt konfirmere børnene i kirken, selv om vi ikke ved, hvor mange der kan være med. Det er også et spørgsmål, om man kan holde en fest, og mange vil gerne have et svar, for at finde ud af, om man skal ud og ændre bestillingen på restauranten, eller hvor man har bestilt mad, siger Inge Dalsgaard og tilføjer.

- Min oplevelse er, at der blandt forældrene er meget tilfredshed med, at det nu er meldt ud.


Det vigtigste for os er, at konfirmanderne kan få gæster med. Ikke bare i kirken, men også til deres fest.

Malene Rask Aastrup, valgmenighedspræst i Ryslinge


I Årslev og Sdr. Nærå har man valgt at flytte konfirmationen til senere på året. Det er også tilfældet i Kværndrup, Nr. Lyndelse og Nr. Søby, mens sognepræsten i Espe, Hillerslev og Vantinge, Simon Jylov, også har holdt fast i de oprindelige datoer.

- Det er en beslutning, der er truffet efter samtale med forældrene. Nu er der ikke så mange forældre i Hillerslev og Vantinge, men i Espe er det et større hold, så der har vi haft et konfirmationsudvalg, der har drøftet det, forklarer Simon Jylov.

- Der er egentlig bred opbakning til, at vi fastholder den oprindelige dato, og så ser vi tiden an efter påske, siger han.

Annonce

Flere omgange

I Hillerslev skal han konfirmere fem, en enkelt i Vantinge, mens 15-16 unge mennesker skal konfirmeres i Espe Kirke.

Simon Jylov, sognepræst i Espe, Vantinge og Hillerslev, har flere datoer i spil, når det gælder årets konfirmationer. Foto: Fyns Stift

- De fleste har ikke booket steder eller gjort klar til fest på anden vis, så der er en fleksibilitet i det. Men vi har valgt at fastlægge en ny dato allerede nu, så hvis der er nogen, der siger, at det ikke er godt nok i maj, så har man muligheden i august, siger Simon Jylov.

- Det kan godt være, at det bliver tilfældet for alle, men jeg tvinger ingen til at flytte. Der er valgfrihed, bemærker Simon Jylov, som, måske, kan se frem til flere konfirmationsomgange i år.

- Så tager jeg to omgange, hvis det er. Fra vores side af betyder det ikke noget, fordi vi ikke har flere konfirmander, end vi har. De steder, hvor man har 90-100, er der et noget større arbejde med det, mener han.

Konfirmationsdatoer - Midtfyns Provsti

Kværndrup Kirke: 28. og 29. august

Espe Kirke: 13. maj og 29. august

Vantinge Kirke: 8. maj og 28./29. august

Hillerslev Kirke: 2. maj og 28. august

Gislev: 2. maj og 19. september

Herringe Kirke: 29. august

Gestelev Kirke: 5. september

Nr. Lyndelse Kirke: 14. august

Nr. Søby Kirke: 22. august og 29. august

Ringe: 30. april, 2. maj og 9. maj + 28. august og 4. september

Rolfsted: 25. april, 12./13. juni, 29. august, 1. og 2. maj samt 12. juni

Ryslinge: 12. og 13. juni

Sdr. Nærå Kirke: 11. og 12. september

Årslev Kirke: 4. og 5. september

Annonce

Kan selv vælge

I Sdr. Nærå Valgmenighed har man for lang tid siden valgt at flytte konfirmationen, så den i stedet for 11. april hedder 11./12. september, oplyser valgmenighedspræst Ole Kobbelgaard.

Malene Rask Aastrup vil lade familierne bestemme, og hun er derfor åben overfor, at konfirmanderne bliver konfirmeret enkeltvis. Arkivfoto: Michael Bager

I Ryslinge Valgmenighed fastholdes den oprindelige dato, 16. maj, men her er der samtidig fastsat en dato i efteråret. Det er ifølge valgmenighedsspræst Malene Rask Aastrup 21. august.

Men hos hende er mange andre datoer også en mulighed.

- Det vigtigste for os er, at konfirmanderne kan få gæster med. Ikke bare i kirken, men også til deres fest. Derfor kan de konfirmeres enkeltvis på et tidspunkt mellem de her datoer, hvis de ønsker det, forklarer Malene Rask Aastrup.

- Det bliver helt op til forældrene at bestemme, og det kan vi, fordi vi er en lille menighed, tilføjer valgmenighedspræsten, der har syv konfirmander i år.

I Ryslinge Frimenighed er der et usædvanligt lille hold konfirmander i år. Tre skal konfirmeres af frimenighedspræst Mikkel Crone Nielsen, og det sker på den oprindelige dato.

Det er 13. maj - Kristi himmelfartsdag, oplyser Mikkel Crone Nielsen.

Annonce
Annonce
Midtfyns Posten

Natkirke i Nazarethkirken

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce