Annonce
Midtfyns Posten

Nu kan julefreden sænke sig: Lokalrådet sikrer 55 lygtepæle med julebelysning i Nr. Broby

Endnu flere lygtepæle får julebelysning i år. Privatfoto
Nr. Brobys lygtepæle manglede HPFI-relæ og var derfor ikke godkendt til julebelysning. Men en fælles indsats har gjort, at godkendelsen nu er i hus. Og endnu flere lygtepæle med julelys er kommet til.
Annonce

Nr. Broby: Gode råd var dyre, da lokalrådet i Nr. Broby sidste år opdagede, at lygtepælene i byen ikke kunne godkendes til julebelysning, da der ikke var noget HPFI-relæ i dem. Der blev brugt over 100.000 kroner på at gøre lygtepælene lovlige.

- Et super godt samarbejde mellem Energi Fyn og fonden hos Energi Fyn hjalp os godt på vej, men vi var langt fra målet. Vi luftede vores frustration på lokalrådets Facebookside, og så kom der heldigvis gang i sagerne. Vi kunne straks mærke, at de lokale borgere sad med samme frustration, som vi selv gik rundt med, nemlig at julebelysningen skulle op. Energi Fyn gik med krum hals på opgaven med at få monteret de manglende relæ, julebelysningen kom atter op igen. Men vi fik ikke julebelysning der, hvor vi gerne ville, da vi ikke havde mere at hænge op af, og så var vi nok også ved at nå udløbsdatoen for julebelysning, fortæller formand for lokalrådet Henrik Wiberg Andersen i en pressemeddelelse.

Sponsorer og tak

Lokalrådet takker følgende for hjælp og donationer:

Spar.

Fri- og Sportsefterskolen.

Byens Bager.

Lillys Corner.

Kreative Hjem.

Salon Chili.

Superstål.

Energi Fyn.

Rigtig mange private Nr. Broby-borgere.

Bestyrelsen i Nr. Broby Lokalråd.

Halfdan Henriksen og Aktive Ældre, som har monteret nyt gran og lyskæder samt de røde hjerter.

Annonce

Flere lygtepæle

Så årets tema i lokalrådet blev at skaffe helt ny julebelysning samt at udvide antallet af lygtepæle med 18 lygtepæle mere end i 2019. Her løb lokalrådet så igen ind i manglende HPFI-relæ i de sidste lygtepæle.

- Vi så allerede på det nye julepynt i november 2019 og havde løbende kontakt til leverandøren. Status er, at vi nu har udvidet antallet af lovlige lygtepæle med julebelysning fra 37 stk. til 55 stk. i år, så vi dækker Vesterågade, Østerågade, rundkørslen samt lidt af Verningevej og ikke mindst Stationsvej, fortæller han.

Annonce

En stor investering

Lokalrådet har nu brugt to weekender på at få monteret nye quick-stik i alle de omtalte lygtepæle, som gør, at monteringen af julebelysning pr. lygtepæl falder fra cirka 30 minutter til nu cirka tre minutter. Hvilket vækker stor jubel hos den lokale gruppe af borgere i Nr. Broby, som år efter år trofast hænger julebelysningen op.

Henrik Wiberg Andersen oplyser videre, at der er brugt ca. 350.000 kroner på renovering af lygtepæle og nyindkøb af den nye julebelysning. Det er vist den største investering nogensinde i lokalrådets historie.

- Jeg er helt med på, at det er rigtig mange penge, men jeg er sikker på, at der bliver taget godt imod det nye julebelysning, siger han.

Og endnu en overraskelse er på vej til byens borgere, fortæller han.

- Vi har et super naturområde ved Præstens Have og Odense Å, som ligger lige midt i byen. Her opstiller vi nu et par store bordbænkesæt og lidt ekstra julebelysningsmiljø og håber, at dette bliver årets hotspot for juleselfies og den gode julestemning.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Midtfyns Posten

Politikere efterlyser forslag fra borgerne: En million kroner til legeplads i Ringe - hvor skal den ligge?

Annonce