Annonce
Midtfyns Posten

Ny friskoleleder vil føre traditioner videre

Henriette Haar Mønsted er den nye friskoleleder i Ferritslev. Hun har 23 års erfaring som skiftevis lærer og leder. Privatfoto

Henriette Haar Mønsted er netop startet som skoleleder på Ferritslev Friskole. Hun ser frem til at sætte sit pædagogiske præg med respekt for skolens ånd.

Annonce

Ferritslev: Mandag var 53-årige Henriette Haar Mønsteds første skoledag på Ferritslev Friskole, hvor hun som leder ser frem til at føre friskolesindet videre.

- Det er en dag med mindst lige så mange sommerfugle i maven som første skoledag i tidernes morgen, da jeg begyndte på Forældreskolen i Århus. Dengang med en rød lædertaske, sommerkjole og fletninger med sløjfer i håret, forklarer Henriette Haar Mønsted.

I dag er sløjferne forsvundet fra den lange fletning og den røde taske skiftet ud med en i kernelæder, der bærer på 23 års erfaring som både lærer og leder på friskoler og efterskoler. Samtidig har hun siddet i styrelsen for Dansk Friskoleforening i godt otte år. Det har givet hende kendskab til en lang række friskoler og et stort netværk.

- Det er med stor glæde og ydmyghed, at jeg nu er én i rækken af de mange fantastisk inspirerende skoleledere, der har været på Ferritslev Friskole i tidens løb. Ledere, der lige som jeg selv, synes det er vigtig med et reelt alternativ til folkeskolen, lyder det fra Henriette Haar Mønsted.

Henriette Haar Mønsted

53 år, uddannet erhvervssproglig korrespondent og har dele af læreruddannelsen.Kommer fra et job som viceforstander på Kongenshus Efterskole i Midtjylland.

Bosat i Kjellerup, men har også en lille lejlighed i Nyborg.

Gift med Stephen Mønsted. Parret har sammen tre voksne børn.

Annonce

Vend tingene på hovedet

Den første tid på friskolen vil hun bruge på at lade sig føre ind i skolens traditioner og stille det vigtige spørgsmål: "Hvorfor gør I, som I gør?" til skolens ansatte.

- Det er godt både for mig som ny, men også lærerigt for de voksne, som har været med i mange år. Plejer er ofte en god ting, men ind imellem er det også sundt at vende tingene lidt på hovedet. Min fornemmeste opgave bliver at sætte mit præg på skolens pædagogiske udvikling med respekt for en 159 år gammel traditionsrig skole, uddyber hun.

Hendes første møde med den frie skole var efter studentereksamen, hvor hun tog på højskole og oplevede, hvad fortælling, fællessang og forpligtende fællesskab betyder for os som mennesker. Hun beskriver, at Grundtvigs skoletanker lever videre i hende selv i år 2018.

- Uanset om jeg er lærer eller leder, er det for mig et dannelsesprojekt at lave fri skole. Vi dannes i mødet med hinanden, og der må jeg sige, at det er livsbekræftende at have med børn at gøre. De kan have skarpe skæve replikker til livets store spørgsmål eller hverdagens trivialiteter, som fremkalder et smil på læben, forklarer Henriette Haar Mønsted.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Midtfyns Posten

Åben datastue i Husmandsstedet

Midtfyns Posten

Søndagsåbent på Egeskov Mølle

Annonce