Annonce
Midtfyns Posten

Ny mobil frisør på Midtfyn i solidaritet med tidligere kollegaer: - Jeg starter ikke for at ødelægge det for andre

I de sidste 4,5 år har Sabina Venø Frederiksen arbejdet som kontorassistent i sit mands firma, Vantinge Teknik. Men nu er det hendes tur til at være selvstændig, og det får stor opbakning fra hjemmefronten. Foto: Aida Jahic
Efter 4,5 års pause er Sabina Venø Frederiksen vendt tilbage som frisør. Hun har kastet sig ud i at være mobil frisør, men det gør hun med tanke på sine tidligere kollegaer. Derfor ventede hun med at åbne, til frisørsalonerne også kunne.

Gestelev: Når den 32-årige frisør Sabina Venø Frederiksen skal vaske, klippe og farve sine kunders hår, er det med meget slæberi og gåen frem og tilbage.

Hun er nemlig nystartet mobil frisør, og det betyder, at alt hendes frisør-grej ligger i kufferter, som hun skal tage med ind til sine kunder. Og der er mange ting at have med: Produkter, tørrehjelm, klippestol og den mobile vask.


Jeg har en samvittighed, der siger, at jeg ikke vil stjæle kunder ved at starte en måned før alle andre. Der skal være lige vilkår for alle, og derudover vil jeg nødig have det på mig, at jeg tager smitten rundt. Hvis statsministeren siger, at vi skal se så lidt som muligt, så følger jeg det.

Sabina Venø Frederiksen


Men det gør hende slet ikke noget. For fleksibiliteten i at være mobil frisør betyder meget for hende.

- Jeg skal måske gå et par ekstra gange frem og tilbage til bilen, men at være mobil frisør giver også mig rigtig stor fleksibilitet. Jeg har heller ikke specifikke arbejdstider, så jeg er også fleksibel for mine kunder, siger Sabina Venø Frederiksen.

Sabina Venø Frederiksens frisørsalon er hendes bil. Hun har endnu ikke fået en firmabil, men det er også noget, hun skal have på sigt. Med sig har hun sine kufferter og mobile vask. Foto: Aida Jahic

Den mobile iværksætter er netop vendt tilbage til sit fag efter 4,5 års pause. Hun blev uddannet frisør i 2009 og har inden sin pause arbejdet hos Frisør R i Ringe. Men med to børn og en mand, der ejer virksomheden Vantinge Teknik, måtte hun tage en pause fra frisørfaget.

- Det blev for presset med mine to børn, der var meget små på det tidspunkt. Og så er min mand selvstændig, så tiden var ikke til at fortsætte som frisør. I stedet arbejdede jeg som kontorassistent i mit mands firma, siger hun og fortsætter:

- Men nu er mine børn ældre, så de har mindre brug for mig. Og jeg har simpelthen savnet faget og kundekontakten så meget, så det skulle være nu. Der skulle ske noget. Jeg har trang til at være frisør igen.

Ugen efter, at de liberale erhverv måtte åbne igen, valgte Sabina Venø Frederiksen at starte op. Og det er der flere forskellige grunde til. For selvom hun i månedsvis har tænkt over, hvornår hun skulle starte igen, valgte hun at vente lidt.

Loyal over for kollegaer

- Jeg synes, der skulle være plads til alle de nuværende frisører, så jeg valgte ikke starte med det samme. De skulle have mulighed for at starte efter en lang nedlukning. Jeg starter ikke for at ødelægge det for andre, fortæller hun.

- Men jeg skulle også selv være klar, og det er jeg nu.

Sabina Venø Frederiksens to børn er nu fem og otte år gamle, og derfor har hun tiden til at arbejde som frisør igen. Foto: Aida Jahic

Derudover har de mobile frisører ikke haft lukket, mens frisørerne i salonerne skulle. Så Sabina Venø Frederiksen kunne godt have åbnet en måned inden frisørsalonerne.

Men hun forstår ikke, hvorfor der skulle være en forskel i at drive salon eller være udekørende frisør. Hun synes derimod, at der er større risiko i at være mobil frisør.

- Jeg har en samvittighed, der siger, at jeg ikke vil stjæle kunder ved at starte en måned før alle andre. Der skal være lige vilkår for alle, og derudover vil jeg nødig have det på mig, at jeg tager smitten rundt. Hvis statsministeren siger, at vi skal se så lidt som muligt, så følger jeg det, forklarer hun.

Annonce

Vil gerne hjælpe de sårbare

Som udekørende frisør vil Sabina Venø Frederiksen gerne hjælpe dem, der har brug for hjælp. Det kan være de ældre, der har svært ved at komme ud af huset. Det kan også være små børn, der føler, det er tryggere at blive klippet i hjemmet.

- Alle kan ringe til mig. Alle, der gerne vil undgå det her stress med at komme ud ad døren, og hvor de kan være i rolige og trygge omgivelser i hjemmet.

Siden hun er startet, har hun også haft et par kunder, og det har givet den unge frisør et stort adrenalinkick.

- Det var dejligt at være ude hos mine kunder. Jeg har nogle kunder hver dag, og det stiger gradvist. Nu kommer jeg ud og gør det, jeg altid har drømt om, siger hun med et stort smil.

Nye midtfynske frisører

Der er startet flere frisører på Midtfyn. En af dem er 18-årige Nicolai Borgensgaard, der åbnede sin barbershop, Borgensgaard Cutz, i slutningen af marts 2020.

Siden han startede, er det gået godt for hans forretning i Ryslinge, hvor der er kommet flere kunder til.

Sabina Venø Frederiksen er ny mobil frisør på Midtfyn og startede officielt med at køre ud 13. april 2021. Hendes udekørende salon hedder "Sabina - Din Frisør".

Christina Christiansen fra Ferritslev åbnede sin salon i slutningen af 2020. Hun åbnede Salon C 2. november 2020 og blev taget godt imod af kunderne i åbningsdagene.

Der er omkring 81 registrerede frisører i hele Faaborg-Midtfyn.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce