Annonce
Midtfyns Posten

Ny præst i Sdr. Nærå: - Jeg har brugt hele livet på at blive en god historiefortæller

Ole Kobbelgaard er den nye præst i Sdr. Nærå valgmenighed. I de sidste seks år har han været præst i valgmeningheden på Mors. Foto: privatfoto.
Ole Kobbelgaard har været musiker, studerende, journalist, højskoleforstander og præst i forsøget på at blive så god en historiefortæller som muligt. Nu bliver han den nye præst i Sdr. Nærå.
Annonce

Sdr. Nærå: 158 stemmer for. Ingen stemmer imod. Ole Kobbelgaard er blevet valgt som den nye præst i valgmenigheden i Sdr. Nærå. Seks år efter, at han blev præst på Morsø, søger præsten tilbage til Fyn. Tilsammen har ham og konen otte børn fordelt over hele landet, så Fyn giver bedre muligheder for familiebesøg end Morsø. Men der skal ikke herske tvivl om, at præsten kommer til at savne Morsø Frimenighed.

- Det er nogle rigtig søde, dejlige mennesker, der er der, siger Ole Kobbelgaard.

Jeg har bevæget mig i så mange kredse. Det giver mig et kendskab til livet. Og så har jeg brugt hele livet på at blive en god historiefortæller.

Ole Kobbelgaard, ny præst i Sdr. Nærå.

Annonce

Troubadouren der læste teologi

Ole Kobbelgaard troede ellers i mange år, at han skulle være jazzmusiker. Han brugte sin tid med at optræde i teateret, med orkestre og professionelle bands. Musikken kunne fortælle historier på en helt speciel måde, men den unge troubadour fik nu alligevel lyst til at studere, og så endte han med at læse teologi. Ole Kobbelgaard kunne godt lide det filosofiske i kristendommen, men efter syv år i bibelskrifterne, blev det dog tydeligt for ham, at han ikke var klar til at tage præstekraven på endnu.

- Jeg synes ikke, at jeg var klædt ordenlig på til det, og så var vi et par stykker, der læste sammen, som fandt ud af, at vi gerne ville være journalister, siger han.

Ole Kobbelgaard er en historiefortæller. En formidler, som først fortalte sine historier gennem musikken og skiftede til at fortælle for Jyllands-Posten. Livet som journalist gav ham muligheden for at møde mennesker og fortælle historier. Det gav mulighed for fordybelse. Indtil det ikke gjorde. Livet som journalist forandrede sig. Fordybning var ikke længere en prioritet på avisen. Ole Kobbelgaard endte med at sige op ved Jyllands-Posten, men nye veje åbnede sig for ham, da han blev tilbudt pladsen som højskoleforstander i Ryslinge.

- Det var kanon spændende. Der kunne jeg have både musikken, filosofien og teologien med og sandelig også journalistikken, siger han.

Annonce

Fra højskoleforstander og journalist til præst

Ole Kobbelgaard blev ved Ryslinge Højskole, før han tog videre mod Askov Højskole, men i sidste ende vidste han godt, at det var livet som præst, der kaldte på ham. Morsø Frimenighed stod og manglede en præst, og Ole Kobbelgaard greb chancen og flyttede til Mors efter mange år som højskoleforstander. Men livet fra talerstol til prædikestol er ikke lige så nemt.

- Man skulle ikke tro, at det var så svært, men alt det, som jeg har lært om at være præst, det har jeg lært ved at gøre det, siger Ole Kobbelgaard.

Men selvom rollen som præst først rigtig kom til ham, da han flyttede til Mors, har han ikke fortrudt, at han ventede med at blive præst. Med sig har han nemmelig års erfaring, oplevelser og minder, som har været til at forme den præst, han er i dag.

- Jeg har bevæget mig i så mange kredse. Det giver mig et kendskab til livet. Og så har jeg brugt hele livet på at blive en god historiefortæller, siger han.

Og rollen som historiefortæller mener Ole Kobbelgaard også er vigtig, når man er præst. Man skal nemlig kunne fortælle om biblen, så det giver mening for folk at lytte.

- Hvis det, som Jesus har sagt, skal ramme nogen i dag, så skal vi fortolke. Det er det vidunderlige ved kristendommen. Det er en religion, hvor vi hele tiden skal finde vores egen vej ind i det, siger han.

Ole Kobbelgaard

Født i Skjern i 1960. 59 år.

Har arbejdet de seneste seks år i Morsø Frimenighed på Mors. Nu flytter han til Fyn for at være den nye præst i Sdr. Nærå Valgmenighed.

Har tidligere været højskoleforstander på Ryslinge og Askov Højskoler. Før det var han journalist på Jyllands-Posten.

Ole Kobbelgaard flytter til Fyn sammen med sin kone, Ine Kobbelgaard. Tilsammen har de otte børn, som bor rundt omkring i landet.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce