Annonce
Midtfyns Posten

Ny præst: - Jeg er gammeldags og konservativ, men jeg er ikke forstokket

27-årige Simon Jylov er ny præst i Espe-Vantinge-Hillerslev sogne. Privatfoto

Med sine blot 27 år er Simon Jylov, den nye præst i Espe-Vantinge-Hillerslev sogne, langt yngre end gennemsnittet af landets præster. Selvom han er ung, har han en gammel sjæl, mener han.

Annonce

Espe/Vantinge/Hillerslev: 27-årige Simon Jylov fra Ringe er ikke som de fleste andre på hans alder. Han samler på oldgræske kopivaser og portvin, og søndag i sidste uge blev han indsat som ny sognepræst i Espe-Vantinge-Hillerslev sogne.

- Jeg er ofte i tvivl, om jeg virkelig er 27 - lige nu er jeg nok tættere på de 70-75 end de 27 - det er en god livsalder, griner Simon Jylov.

Hans hjem bærer også præg af, at han er en gammel sjæl.

- De eneste møbler, jeg har, er dem, jeg har arvet fra bedsteforældre og oldeforældre, så jeg bor ekstremt gammeldags. Først virkede det som et vilkår, da der ikke var råd til andet, men nu er det blevet en del af mig, det er sådan, jeg er. Jeg er gammeldags og konservativ, men jeg er ikke forstokket. Jeg er meget åben og liberal, når det kommer til kirkelige aktiviteter. Nogen gange skal man forandre, for at bevare, siger Simon Jylov.

Brødtekst

I sidste uge blev han indsat som ny præst i Espe-Vantinge-Hillerslev sogne. Privatfoto
Annonce

Stor tilknytning

Simon Jylov har glædet sig enormt meget til at starte som præst på Midtfyn.

- Det var en stor lettelse at få opringningen, hvor jeg blev tilbudt stillingen. Jeg er ung og nyuddannet og arbejdede som vikar i Skarrild syd for Herning inden, så det var helt fantastisk at blive tilbudt en fastansættelse, siger han.

Det var en drøm, der gik i opfyldelse, da han fik stillingen på Midtfyn.

- Min familie boede mange år i Espe - mine bedsteforældre oldeforældre og tipoldeforældre er herfra. Min mor, moster og onkel er alle sammen døbte eller konfirmeret i Espe Kirke, og meget af min familie bor her stadig. Det betyder meget for mig, at familiehistorien er knyttet hertil. Det er en følelse af at komme hjem.

Simon Jylov blev indsat sødag i sidste uge ved Inge Dalsgaard, der er provsten for Midtfyns provsti. Privatfoto
Annonce

Kræft i blodet

Simon Jylov fik jobbet som sognepræst i Espe-Vantinge-Hillerslev sogne den 25. april. Faktisk var det meningen, at han skulle starte allerede 1. juni, men den 6. maj blev han indlagt på Aarhus Universitetshospital med en dårlig nyhed.

- Jeg fik konstateret leukæmi, så jeg kunne ikke starte på mit nye job. Jeg valgte at flytte fra Jylland herned og overgå til Odense Universitetshospital i stedet for, fordi jeg faktisk gerne ville være tæt på menigheden og på mit arbejde - det er jo mit liv fremadrettet, siger han og uddyber:

- Der gik 14 dage fra de havde fundet ud af, at det var leukæmi, til de fandt ud af, det var en af de mest aggressive former for leukæmi, der finders. Lægen konstaterede, at den eneste behandling for mig var at få ny knoglemarv, en stamcelletransplantation. Det fik jeg i slutningen af september. Det er en meget barsk omgang. Af uforklarlige grunde er jeg kommet mig meget, meget hurtigt og har det i dag utroligt godt. Jeg tror, det skyldes mit gode helbred og Vorherres hjælp - det er man som præst nok mest tilbøjelig til at tro på - og så var sygehuset utroligt dygtige, de var topprofessionelle.

Annonce

Starter på nedsat tid

Selvom Simon Jylov har det godt i dag, er han stadig ikke erklæret fri for kræft.

- Jeg er ikke blevet erklæret rask endnu. Jeg skal gå til kontrol de næste fem år, og der holder de øje med, om det går godt. Indtil videre ser det rigtig godt ud, men kræft er jo, som de fleste ved, en mystisk sygdom, den kan pludselig genopstå igen - Jeg sætter min lid til troen og den gode behandling, at det ikke sker, siger han.

Simon Jylov arbejder i starten af året på nedsat tid.

- Jeg er begyndt på 25 procent - det er planen, at det skal stige her over foråret, siger han.

Simon Jylov har valgt at være fuldkommen åben omkring sin sygdom.

- Det er vigtigt for mig at folk ved, hvorfor jeg ikke begyndte at arbejde med det samme og hvorfor jeg er på nedsat tid nu. Jeg har været så åben, som det overhovedet har været muligt for, at der ikke er skulle komme noget tvivl - Det er bare sådan, det er. Sygdommen har tvunget mig til nu her kun at begynde på 25 procent. Det er ude af mine hænder, jeg kan ikke selv styre det, men nu ved folk og menigheden, hvorfor. Det er meget vigtigt for dig, siger Simon Jylov, der har mødt stor forståelse hos alle.

- Folk har taget enormt godt i mod mig. Jeg har kun mødt forståelse, medfølelse og imødekommenhed fra menigheden alle steder fra - det kendetegner folket her, slutter han.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce