Annonce
Midtfyns Posten

Ny skoleleder vil lade ånden få følgeskab af hånden

Birthe Hay Sørensen er ny leder på friskolen i Ryslinge. Hun tiltrådte 1. juli og havde sammen med flere andre første skoledag på stedet forleden. Foto: René Johansen
56-årige Birthe Hay Sørensen er ny skoleleder på Ryslinge Friskole. Hun ser gerne, at de kreative fag bliver en integreret del af undervisningen.
Annonce

Ryslinge: Forleden blev der taget hul på et nyt skoleår rundt om på landets skoler - også på friskolen i Ryslinge.

Her blev nye såvel som gamle elever budt velkommen af et helt nyt ansigt. 56-årige Birthe Hay Sørensen er nemlig ny skoleleder på Ryslinge Friskole. Hun kommer fra en stilling som forstander på Sydfyns Fri Fagskole, som henvender sig til unge i alderen 16-20 år og, i praksis, minder en del om en efterskole.

Nu træder hun ind i en helt ny verden på Midtfyn.

- Det er spændende at være med i et fællesskab om at lave en god skole. Ryslinge Friskole er båret af en masse traditioner, og der er både krop og sjæl. Sjælen er historien, og kroppen er den dagligdag, vi har på skolen med eleverne med læring, opdragelse, pædagogik og madpakker. Fællesskabet betyder rigtig meget for mig, forklarer Birthe Hay Sørensen og sætter yderligere ord på skiftet til friskolen.

- Det er vigtigt med en god stemning. At man som forældre, elev og personale føler sig tryk og godt tilpas. Så betyder det også noget, at børnene lærer noget - at der er en høj faglighed. Ryslinge Friskole er en prøvefri skole, og det er spændende og interessant, for jeg tror, at den måde en skole holder prøve på, dikterer den måde, man underviser på. Så det er vigtigt, hvordan man laver den afsluttende prøve, for den kommer til at betyde meget for undervisningen gennem hele forløbet, lyder det fra den nye skoleleder.

På Ryslinge Friskole er der tale om et projekt, som eleverne afleverer i 9. klasse.

- Hele skoleforløbet igennem har man fokus på projektarbejdsformen, og at fagene ikke er isolerede elementer, men skal ses i en sammenhæng. Det glæder jeg mig meget til arbejde med, siger Birthe Hay Sørensen.

Birthe Hay Sørensen

Birthe Hay Sørensen er 56 år.

1. juli tiltrådte hun som leder på Ryslinge Friskole. Birthe Hay Sørensen kommer fra en stilling som forstander på Sydfyns Fri Fagskole i Skårup. Her har hun været ansat siden 2005 - først som lærer og de seneste 10 år som forstander.

Hun er uddannet skolelærer og har desuden en del af en lederuddannelse med i baggagen.

Sammen med sin mand bor hun i Sandholt Lyndelse.

Annonce

Mere samarbejde

Hun ser også gerne, at skolen får et samarbejde med erhvervslivet - og byens folkeskole.

- Selv om vi et eller andet sted er konkurrenter med folkeskolen, håber jeg, at vi kan bruge og give hinanden noget. Men det er ikke noget, som jeg har gjort mig specifikke tanker om. Det er også spændende, hvis man kan bruge erhvervslivet omkring Ringe og Ryslinge til noget, så eleverne får en fornemmelse af, hvad der rører sig i den virkelige verden, mener skolelederen.

Hun sætter sig nu i en stol, hvor der de senere år har været en del udskiftning.

- Jeg håber, at børnene, forældre og personale synes, at det er et rart sted at være. Det er ingen hemmelighed, at skolen har skiftet leder et par gange i de senere år, så jeg håber, at der kommer noget stabilitet, og man kan mærke det, siger Birthe Hay Sørensen, som også har endnu et bud på, hvordan elever, ansatte og forældre vil mærke, at der nu er en ny leder på skolen.

- De kreative sider som billedkunst, musik og madlavning skal være en integreret del i undervisningen, så man ikke kun får ånden, men også hånden med, siger Birthe Hay Sørensen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce