Annonce
Midtfyns Posten

Ny sorggruppe ved kirkerne på Midtfyn

Dorte Petersen, socialpædagog fra Gestelev, og Peter Ulrik Jensen, sognepræst i Årslev, er med til at lede sorggruppen. Arkivfoto: Ane Johansen
Hvis man har mistet et familiemedlem eller en ven, kan man være med i en ny sorggruppe under folkekirken på Midtfyn.
Annonce

Midtfyn: Sorgen efter tabet af et familiemedlem eller ven kan være svært at bære alene. Nu kan man komme med i en ny sorggruppe under folkekirken på Midtfyn.

Fredag den 20. november kl. 16.30-19 starter et nyt sorggruppe-forløb i Sognehuset i Årslev. Gruppen er for voksne, der har mistet et familiemedlem eller en ven ved dødsfald, og der skal helst være gået fire-fem måneder siden tabet.

- Erfaringerne fra andre sorggrupper viser, at når man har sorgen for tæt på, kan man være følelsesmæssigt overvældet, siger Peter Ulrik Jensen, der siden 2017 har været sognepræst i Årslev og har haft sorggrupper siden 2018.


Erfaringerne fra andre sorggrupper viser, at når man har sorgen for tæt på, kan man være følelsesmæssigt overvældet.

Peter Ulrik Jensen, sognepræst i Årslev


Annonce

Mødes hver 14. dag

Gruppen mødes hver 14. dag, i alt syv gange, og ledes af sognepræst Peter Ulrik Jensen i samarbejde med socialpædagog Dorte Petersen, Gestelev, samt de to nye midtfynske sognepræster, Eva Lykke Jensen, Herringe-Gestelev, og sognepræst Søren Ildved, Kværndrup. De to sidstnævnte tiltrådte begge deres embede den 1. september.

Eva Lykke Jensen, der siden 1. september har været sognepræst i Herringe og Gestelev, er med i sorggruppen. Arkivfoto: Hardy Hounsgaard

Deltagelse er gratis, og man behøver ikke at være medlem af folkekirken for at være med.

I sorggruppen er der plads til at fortælle sin historie, og om de ting der havde -og har - særlig betydning. Sorggruppens styrke er den forståelse, som kan komme fra andre, der selv har mistet, og for hvem sorgen fylder. Sådan kan sorgen erfares på en ny måde, her er den et vilkår, deltagerne deler. Det kan også ændre perspektivet at høre andres historie.

Annonce

Lytte til andre

Måden, der arbejdes på, er en øvelse i at lytte, og at blive lyttet til, uden afbrydelse. Og til ærligt at sige, hvordan man har det, og hvordan man til enhver tid er oplagt til at deltage. Det er også en oplevelse af den anderledes måde, det er at tale på, når én taler ad gangen og lyttes til, i forhold til den mere almindelige, uformelle samtale, der bagefter er over kaffen, sådan som vi bedst kender det.

Den formelle del af mødet foregår typisk på den måde, at der vil være et lille oplæg, derefter taler deltagerne på skift ud fra et fælles spørgsmål, støttet af sorggruppe-lederen. Som deltager kan man komme, som man er og har det, man behøver ikke at have forberedt noget, og man understøttes af formen.

Der er plads til syv deltagere i gruppen, og der er endnu ledige pladser. Henvendelse til sognepræst Peter Ulrik Jensen på mail: puj@km.dk eller tlf. 4035 9268.

Sorggrupper ved kirkerne på Midtfyn er tilsluttet sorggrupper i folkekirken på landsplan. Det er hensigten, at der starter en ny gruppe på Midtfyn cirka hvert halve år.

Søren Ildved, der siden 1. september har været sognepræst i Kværndrup, er med i sorggruppen. Arkivfoto: Hardy Hounsgaard
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Midtfyns Posten

Søndagsåbent på Egeskov Mølle

Midtfyns Posten

Caféquiz for tomandshold

Annonce