Annonce
Midtfyns Posten

Ny transport-app: I Faaborg-Midtfyn vil man køre sammen

Appen NaboGO lanceres i Ferritslev-Rolfsted og Faaborg. Arkivfoto: Andreas Bastiansen
Annonce

Faaborg-Midtfyn: Som den første kommune på Fyn har Faaborg-Midtfyn Kommune indgået et samarbejde med firmaet NaboGO. Kommunen vil gerne fremme samkørsel blandt kommunens borgere, og derfor bliver samkørselstjenesten NaboGO i uge 43 lanceret i Ferritslev-Rolfsted og på Faaborg Gymnasium.

NaboGO matcher dem, som skal samme vej – hvad enten man skal med én gang eller leder efter et lift til den faste hverdagstransport. Som chauffør udbyder man sine tomme sæder og får tilskud til biludgifterne fra dem, der kører med. Som lifttager kan man indtaste sin sædvanlige rute og tidspunkter, og så kan man anmode om at køre med, hvilket chaufføren kan bekræfte med få klik i appen.

De mange digitale mødesteder i appen gør det let at finde hinanden som chauffør og passager. Rejseplanen er integreret i appen, så hvis der ikke er et lift, ser man alternative muligheder med offentlig transport.

Prisen er sat ud for en fast kilometertakst, og betalingen overføres automatisk fra lifttager til chauffør, når turen er færdig. Appen er gebyrfri i Faaborg-Midtfyn i kraft af det samarbejde, kommunen har indgået med NaboGO, oplyser NaboGO.

Samkørselstjenesten NaboGO blev lanceret i Ferritslev som det første sted på Fyn tirsdag den 20. oktober.

Tjenesten lanceres også for elever på Faaborg Gymnasium fredag den 23. oktober klokken 9.45.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Midtfyns Posten

Morgensang i Nazarethkirken

Midtfyns Posten

Kjoler fra ”Matador” og uniformer fra ”1864”: Boltinggaard Gods søger frivillige til Skandinaviens største periodiske kostumesamling

Annonce