Annonce
Midtfyns Posten

Nysgerrig på natur og nye steder: Anita tager billeder for at skabe glæde

- Når jeg tager et billede, tænker jeg, at det burde andre se, fortæller Anita Bille fra Ringe, som ofte tager billeder af naturen, og hvad der ellers inspirerer hende. Hun lægger ofte billederne på det sociale medie Facebook, hvor hun håber, folk kan se, hvor fin både byen og naturen er. Foto: Louise Holmgaard Nielsen
Anita Billes billeder ses ofte i Facebook-gruppen Det sker i Ringe og i hendes egen billedgruppe, men hun gør det ikke for kun at vise sine billeder. Hun gør det for at skabe glæde og godt humør for alle, som har lyst til at se dem.

Ringe: Anita Bille sidder på hug tæt på buskadset ved kunstbænken ved Ringe Sø. Hun har taget sin telefon frem og vender kameraet mod buskadset, hvor en bi har sat sig til at hvile for en stund. Men den var hurtigere end hende. Når Anita går en tur, ser hun ikke bare græs og en sø, hun skal helt tæt på for at fange de små øjeblikke.

- Det er sådanne spontane øjeblikke, jeg godt kan lide at tage billeder af, og nogle gange går det, andre gange går det ikke, siger Anita Bille med et smil.

- Mit motto er, at det er de små intense øjeblikke, der i det store hele giver liv, fortæller Anita Bille.

Annonce

Siden hendes børn var små har Anita Bille taget billeder, og i Facebookgruppen Det sker i Ringe har medlemmerne ofte kunnet se hendes billeder fra Ringe og omegn. Tit har de over 100 "synes godt om", men det handler ikke om selve tilkendegivelserne for Anita. Det handler mere om de kommentarer, hun får, og det hun kan give andre.

- Jeg tæller ikke likes. Jeg kigger mere på, hvad folk skriver. Det er ikke alle, der kan komme ud i naturen og se solnedgangen eller regnbuen, og på den her måde kan jeg glæde andre.

At glæde andre glæder én selv

Med et fuldtidsarbejde på Odense Universitetshospital tager Anita Bille sit snit til at komme ud i naturen i sin fritid, hvilket også kan være et afbræk i den til tider travle hverdag. Det er vigtigt for Anita Bille, at der er glæde i tilværelsen, og det håber hun også at skabe med sine billeder, som ofte er efterfulgt af rim og vers.

- Jeg kan godt lide at skabe noget humør og glæde. Det, at glæde andre, glæder også én selv. Det, at give og modtage, er det bedste, fortæller Anita Bille.

Blå bog

Anita Bille er 42 år og opvokset i Odense. 

For 15 år siden flyttede hun til Ringe med sin mand, som kommer fra Ryslinge. Efter at de både havde prøvet at bo i Ryslinge og Odense besluttede de sig for at slå sig ned i Ringe, hvor de i dag bor med deres to børn på 9 og 11 år. 

Anita Bille arbejder på Odense Universitetshospital og er i gang med en diplom i ledelse. 

Hun er stifter af Facebookgruppen Billes Billedbog, hvor hun ofte lægger sine billeder op. Hvad hun lægger op, er med inspiration og inddragelse af medlemmerne i gruppen.

Billederne tager hun med telefonen, fordi den har hun altid på sig, uanset hvor hun er. Hun prøver også at inspirere folk til at se det smukke i de lidt mere trælse ting i tilværelsen.

- Er regnvejr egentlig irriterende eller smukt? I et billede kan man se efteråret på en anden måde, og jeg har fået en besked fra en kvinde, som nu syntes, at efteråret er smukt og ikke bare irriterende, fortæller Anita Bille, som gerne vil give folk et positivt syn på årstiderne og naturen.

Annonce

Billeder er kunst


Når man har en interesse for at tage billeder, så har man også interesse for at lege med billederne. På den måde kan jeg skabe noget fantasi.

Anita Bille


Hvis man har set Anita Billes billeder, så ved man muligvis også, at de er blevet redigeret inden udgivelsen. Anita kan godt lide at arbejde med billederne, efter de er taget og for eksempel lægge flere billeder sammen.

- Når man har en interesse for at tage billeder, så har man også interesse for at lege med billederne. På den måde kan jeg skabe noget fantasi.

- Jeg kan godt lide, at der er noget kunst over det, fortæller Anita Bille.

Anita Bille ville ikke lægge sine billeder op, hvis hun fik dårlige tilkendegivelser, men det har hun ikke fået endnu.

- Hvis folk ikke vil have det, så lader jeg være, men jeg vil aldrig ændre min interesse, forklarer hun.

Billede fra Ringe Sø taget af Anita Bille på en af hendes gåture med kameraet på sin telefon. Foto: Anita Bille
Når Anita Bille tager et billede, tænker hun ofte, at det burde andre se. Hun efterspørger, at flere deler ud på Facebook for at inspirere og glæde hinanden. - Jeg kører meget med på arbejde, at vi ikke skal være bange for at dele viden, fordi der er altid nogle, som får noget ud af det, fortæller Anita Bille. Foto: Louise Holmgaard Nielsen
Anita kan godt lide at lege med billederne og redigere dem. Her har hun lagt tre billeder oveni hinanden. For Anita er billeder også kunst. Foto: Anita Bille
Det er ikke kun de umiddelbare smukke, som tiltrækker Anita Billes opmærksomhed. Hun vil gerne have folk til at få øjnene op for, at ting der umiddelbart er irriterende eller skræmmende godt kan være smukke. Foto: Anita Bille
Anita Bille tager billeder af natur, og hvad der ellers inspirerer hende på sine gåture i blandt andet Ringe og omegn. Foto: Anita Bille
Det er aldrig forudbestemt, hvad Anita Bille vil tage billeder af. Hun bliver inspireret af de små øjeblikke, når hun går rundt. Foto: Louise Holmgaard Nielsen
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Midtfyns Posten

En gave til 50.000 kroner: Lars blev overrasket med et gratis salær efter sin bolighandel

Midtfyns Posten

Konfirmander

Annonce