Annonce
Midtfyns Posten

Nytænkning i klasselokalet: Designskolen Kolding underviser på Fyn

Der vil være fokus på cirkulær økonomi og genanvendelse af materialer, når Designskolen Kolding underviser elever i Faaborg-Midtfyn. PR-foto
Elever på de folke- og friskoler i Faaborg-Midtfyn kan fra næste skoleår se frem til at få undervisning fra Designskolen Kolding.

Faaborg-Midtfyn: Elever i 4.-6. klasse på de faaborg-midtfynske folke- og friskoler kan fra det kommende skoleår se frem til at få undervisning af studerende og undervisere fra Designskolen Kolding, når der står Håndværk og Design på skemaet. Det er undervisningskonceptet Den kulturelle rygsæk og Designskolen Kolding, der har indgået et unikt samarbejde, oplyser Faaborg-Midtfyn Kommune i en pressemeddelelse.

Alle skoleelever i Faaborg-Midtfyn oplever særligt tilrettelagte undervisningsforløb med kunst og kultur på hvert klassetrin gennem hele deres skolegang. Det er undervisningskonceptet Den kulturelle rygsæk, der sørger for, at eleverne udfordres, undres og inspireres i mødet med en lang række forskellige kunstarter. Nu bliver Designskolen Kolding aktør i Den kulturelle rygsæk.

Nyt undervisningsforløb

Fra næste skoleår vil et nyt undervisningsforløb i faget Håndværk og Design nemlig blive gennemført af studerende og undervisere fra Designskolen Kolding. Undervisningsforløbet er udviklet i et samarbejde mellem lærere i Faaborg-Midtfyn og designskolen og skal bringe designtænkning helt ind i klasselokalet og skabe et anderledes og motiverende læringsrum for både elever og lærere med fokus på problemløsning, co-creation og bæredygtighed. En del af forløbet foregår derfor også på det bæredygtige værksted Tingcentralen i Årslev.

Formand for Kultur- og Lokalsamfundsudvalget Anne Møllegaard Mortensen (DF) glæder sig over samarbejdet:


Det er fantastisk, at vi har fået Designskolen Kolding med i Den kulturelle rygsæk.

Anne Møllegaard Mortensen, formand for Kultur- og Lokalsamfundsudvalget


- Det er fantastisk, at vi har fået Designskolen Kolding med i Den kulturelle rygsæk. At få så stærk en national kapacitet helt ind i klasselokalet hos vores skoleelever viser, at vi mener det, når vi siger, at alle børn og unge skal have både kulturarv, udsyn og skabertrang med i rygsækken, siger Anne Møllegaard Mortensen.

Formand for Opvækst- og Læringsudvalget Kim Aas Christensen (S) deler begejstringen:

- Et af de fornemmeste mål med Den kulturelle rygsæk er at udvide horisonten for børn og unge. Samarbejdet med designskolen vil være med til at åbne elevernes øjne for, at der er mange veje at gå, hvis du er kreativ og holder af at bruge dine hænder, fortæller Kim Aas Christensen.

Annonce

Ind i designerens verden

Guidet af designstuderende og uddannede designere fra Designskolen Kolding skal eleverne bl.a. arbejde med designprocessens mange overvejelser. De skal undersøge og bearbejde forskellige udfordringer og materialer. Og så skal de lære at lave prototyper. Designskolen Kolding har med sine erfaringer som ledende partner i det europæiske forsknings- og udviklingsprojekt FUTE (Future Teaching) erfaring med at udvikle designmetoder og -redskaber, som skal løfte elevernes engagement og undervisernes arbejdsglæde.

- Ved at give eleverne en aktiv rolle i planlægningen og gennemførelsen af undervisningen og ved at arbejde med problemstillinger fra den virkelige verden bliver det langt mere meningsfyldt for dem at lære, og vi kan booste deres kreative evner og blik for problemløsning, forklarer Anne-Katrine Gelting, studielektor og ph.d. på Designskolen Kolding.

Inden undervisningsforløbet målrettet skoleelever vil lærere i Håndværk og Design deltage i workshopforløb på Designskolen, der skal klæde dem på til at bruge metoderne i deres arbejde.

Annonce

Fokus på bæredygtighed og genanvendelse

Designskolens undervisning vil foregå på Tingcentralen i Årslev, som er en central og værksted, hvor bi- og restprodukter fra virksomheder genanvendes som materialer i undervisning af skoler og institutioner.

Der vil være fokus på begrebet cirkulær økonomi og genanvendelse af materialer samt affaldsforebyggelse gennem produkter, der fx kan repareres eller opgraderes.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Midtfyns Posten

Marked ved Egeskov Mølle

Annonce