Annonce
Midtfyns Posten

Nyt garnhus i Fjellerup: Dortes garndrøm blev en realitet

Dorte Blenstrup strikker meget til sine børnebørn. Her er hun i gang med en kjole til en af dem. Normalt tager det hende omtrent 14 dage at strikke et stykke tøj alt afhængig af, hvor svært mønstret er, og hvad hun laver, imens hun strikker. Foto: Louise Holmgaard Nielsen
Det tog et par år, inden Dorte Blenstrup turde gøre sin drøm om egen garnbutik til virkelighed, men 1. juli blev det en realitet på hjemmeadressen i Fjellerup.
Annonce

Fjellerup: - Nu prøver vi!

I det lille garnhus sidder Dorte Blenstrup mellem garnnøgler og strikkepinde. Et syn, der ikke er så usædvanligt, da Dorte Blenstrup har strikket så længe, hun kan huske, men nu kan andre også nyde godt af hendes strikkekundskaber og købe garn af hende i hendes nye forretning, "Bedstes lille garnhus" på Højholtvej 26 lige på grænsen til Fjellerup.

- Jeg har haft lyst til at åbne mit eget det seneste par år, og jeg havde også lavet alle forberedelserne til det, men så turde jeg ikke alligevel. Nu har jeg sparet sammen, garnet er købt, og det var lidt et sats, fortæller Dorte Blenstrup med et smil og et håb om, at garnbutikken kan blive så stor en succes, at hun kan leve af det.

Dorte Blenstrup

Dorte Blenstrup er 56 år. Hun har tre børn på 28, 34 og 36 år og seks børnebørn i alderen fra tre til 10 år.

Ved siden af garnbutikken arbejder hun som tappeoperatør på Rynkeby i Ringe.

Ud over selv at strikke meget i sin fritid cykler Dorte Blenstrup for Team Rynkeby, og hun har også været med til at cykle til Paris et år.

1. juli åbnede hun butikken Bedstes lille garnhus på Højholtvej 26. Åbningstiderne er tirsdag, onsdag og torsdag i lige uger og mandag, tirsdag og torsdag i ulige uger, alle dage fra klokken 13 til 18.

Når man handler hos Bedstes lille garnhus, kan man få et stempelkort. For hver 100 kroner man køber for, får man et stempel. Ved det 10. stempel får man 100 kroner i rabat på det næste køb.

Annonce

Forhåbentlig fuldtid en dag

Ved siden af garnbutikken arbejder Dorte Blenstrup på Rynkeby i Ringe. Hun arbejder om natten, og for at butikken på hjemmeadressen kan passe med arbejdet på fabrikken, har hun åbent tre dage om ugen, men folk har mulighed for at ringe til hende og aftale et tidspunkt at komme forbi i garnhuset, når Dorte Blenstrup er hjemme.

- Jeg vil gerne have det her som hovedbeskæftigelse, så man tjener penge på det, men jeg ved også, at man skal give det et år eller to, fortæller Dorte Blenstrup og uddyber:

- Jeg kan godt mærke, at jeg har 10 år tilbage på arbejdsmarkedet, og det kan kroppen måske ikke holde til i længden.

Dorte Blenstrup har bygget sin forretning op efter en strategi, som hun mener er meget vigtig.

- Jeg har fulgt det råd, at man ikke skal satse mere, end man kan tåle at tabe, men så er der i hvert fald en masse til børn og børnebørnene det næste par år, siger Dorte Blenstrup med et smil.

Annonce

Et hit hos børnebørn

Da spørgsmålet falder på, hvor længe Dorte Blenstrup har strikket, er svaret prompte "altid". Hun lærte det i skolen og har strikket lige siden dog med nogle pauser i løbet af årene. Da hun fik børn og især børnebørn, kom interessen for alvor op til overfladen, og nu kan hun ikke lade være.

- Mit barnebarn på fem år elsker sit hjemmestrikkede tøj, også selv om det er varmt. Så er forældrene nødt til at gemme det, så han ikke tager det på, fortæller Dorte Blenstrup.

Men de kreative evner holder sig mest inden for strikke- og garnverdenen. Dorte Blenstrup forklarer, at hun ikke har nogen kreative evner til at tegne eller lave kort, men når det kommer til garn, at strikke og hækle, så lyser hun straks op.

For to år siden flyttede Dorte Blenstrup til Fjellerup efter at have boet tre et halvt år i Vestjylland med en kæreste. Før det har hun boet mange år i Ringe og i Odense.

- Jeg er flyttet lidt ud på landet, men de fleste dage har jeg det fint med fred og ro, og her er masser af plads til hundene, fortæller hun og henviser til sine to hunde, Malou og Liva, som hun deler adresse med.

Dorte Blenstrup håber en dag at kunne leve af sin garnbutik på hjemmeadressen i Fjellerup, men indtil videre har hun en rolig opstart. Alle er velkomne i butikken, som har åbent tirsdag, onsdag og torsdag i lige uger og mandag, tirsdag og torsdag i ulige uger, alle dage fra klokken 13 til 18. Foto: Louise Holmgaard Nielsen
Annonce

Alt kan bestilles hjem

Navnet "Bedstes lille garnhus" er også meget velvalgt, for Dorte Blenstrup har nemlig seks børnebørn, som hun ofte producerer tøj til. Garnet har hun også i bunkevis i butikken fint fordelt efter garntype og farve, og hvad hun ikke har, kan hun bestille hjem. På hylderne ligger allerede bomuldsgarn, silkegarn, uld, strømpegarn og pelsgarn fra Mayflower.

- Det var lidt svært at købe garn ind, for hvad vil folk gerne have? Men hvad jeg ikke har, bestiller jeg gerne hjem til folk. Alt inden for garn og tilbehør kan de bestille hos mig, fortæller Dorte Blenstrup.

Hvis folk har fundet en opskrift på nettet, printer hun også gerne den ud uden at tage ekstra for det.

- Med garnet prøver jeg at matche de billigste på nettet. Jeg skal ikke tjene en fandens masse. Det er hyggeligt at snakke med kunderne, og så vil jeg selvfølgelig også gerne tjene lidt, forklarer Dorte Blenstrup.

Alle er velkomne i butikken, som har åbent tirsdag, onsdag og torsdag i lige uger og mandag, tirsdag og torsdag i ulige uger, alle dage fra klokken 13 til 18.

Den ene væg i det lille anneks ved siden af Dorte Blenstrups bolig er fyldt med garn. Hvis butikken udvikler sig, vil hun tage den tilstødende væg i brug, så der kan blive plads til mere garn og tilbehør. Foto: Louise Holmgaard Nielsen
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce