Annonce
Midtfyns Posten

Nyt kursus til stress-, angst- og depressionsramte kvinder kombinerer natur og litteratur

Kurset kommer til at foregå i naturen og inddrager litteratur og fælleslæsning. Arkivfoto
I foråret 2021 starter et nyt initiativ for kvinder med stress, angst og depression i Faaborg-Midtfyn Kommune.
Annonce

Faaborg-Midtfyn: Det Mobile Sundhedscenter, Faaborg-Midtfyn Bibliotekerne, Naturvejlederne på Trente Mølle og møde- og værestedet Huset er gået sammen om et nyt koncept med natur og litteratur - Natur-litt.

Tilbuddet er blev til på baggrund af en bevilling fra Kulturregion Fyn.

Tilbuddet består af mindfulness og naturterapi, kombineret med guidet fælleslæsning, der giver en kulturel pause i hverdagen, lyder det i en pressemeddelelse.

Naturen kan påvirke vores sanser, uden at vi behøver at foretage os noget. Blot det at være i naturen kan opleves som inkluderende og skabe tryghed og overskuelighed. En række undersøgelser viser, at ophold i naturen har en beroligende effekt på vores nervesystem, at det sænker blodtryk, puls og muskelspændinger hos mennesker, som oplever et højt stressniveau, lyder det.

Litteraturen tilbyder en mulighed for at spejle sig i andre og andres problemer. I guidet fælleslæsning får man mulighed for at kigge ind i litteraturen og se noget andet, end man plejer. Man får mulighed for at tale med nogle andre om det, man oplever – men man kan også beholde oplevelsen for sig selv.

Deltagerne skal læse samme, gå i skoven og slutter af ved bålet. Der er i alt 9 mødegange med start d. 21. januar 2021 kl. 10-13. Alle mødegange bliver udendørs i Pipstorn Skov og på Trente Mølle.

Tilmelding til Lisa Brandt Jørgensen på det Mobile Sundhedscenter på mail: ljor@fmk.dk.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce