Annonce
Midtfyns Posten

Nyt liv på vej i tom apoteker-bygning: Røde Kors vil åbne genbrugsbutik i Gislev

Det gamle apotek i Gislev har stået tomt i flere år, men nu er Røde Kors på vej med en genbrugsbutik i bygningen. Arkivfoto: Simone Maria Brouwer Nielsen
Røde Kors vil åbne en genbrugsbutik i det gamle apotek i Gislev og søger efter frivillige, der vil arbejde i butikken.
Annonce

Gislev: Der kommer snart nyt liv i det gamle apotek i Gislev. Røde Kors vil åbne en genbrugsbutik i bygningen, der har stået tom siden 2016.

- Vi har inspiceret lokalerne for at vurdere deres egnethed. Lokaleindretningen som apotek er ikke helt optimal i forhold til en genbrugsbutik, og derfor skal der foretages visse ændringer i ruminddeling, ligesom adgangsforholdene for handicappede og dårligt gående skal forbedres, siger Egon Schlosser, formand for Røde Kors Midtfyn.

- Ejeren af bygningen, Peter Søndergaard Christensen, Odense, gav tilsagn om at medvirke til at få bragt disse forhold i orden, så indretningen godt kan tilpasses en genbrugsbutik. Det samlede areal rækker ikke til en Røde Kors storbutik, men dog til en butik med et mellemstort vareudbud, oplyser Egon Schlosser.


Lokaleindretningen som apotek er ikke helt optimal i forhold til en genbrugsbutik, og derfor skal der foretages visse ændringer i ruminddeling, ligesom adgangsforholdene for handicappede og dårligt gående skal forbedres.

Egon Schlosser, formand for Røde Kors Midtfyn


Det er Gislev Lokalråd, der efter aftale med Peter Søndergaard Christensen har rettet henvendelse til Røde Kors for at undersøge muligheden for at oprette en ny genbrugsbutik. Det er sket med henblik på at stimulere bylivet i Gislev.

Annonce

Søger efter frivillige

Nu søger Røde Kors i fællesskab med Gislev Lokalråd efter frivillige, der vil arbejde i butikken. Når der er et tilstrækkeligt antal frivillige, indgår Røde Kors en lejeaftale med udlejer, og hurtigst muligt vil der blive arbejdet på at åbne butikken. Egon Schlosser regner med, at butikken kan åbne i begyndelsen af det nye år.

I en Røde Kors genbrugsbutik er den ugentlige åbningstid normalt 38 timer om ugen.

Det vil kræve 40-45 frivillige, der i hold af fire frivillige formiddag og eftermiddag arbejder i firetimers vagter. Næste skridt bliver at få afdækket, om der i området omkring Gislev er tilstrækkeligt mange, der kunne tænke sig at stille op som frivillige.

Egon Schlosser, formand for Røde Kors Midtfyn, søger efter frivillige, der vil være med til at passe genbrugsbutikken i Gislev. Arkivfoto: Hardy Hounsgaard

- Vi tænker, at alle nye frivillige vil blive inviteret til en samtale, hvor vi i fællesskab afklarer, hvad der interesserer den enkelte, så vi kan få sammensat de forskellige hold på den bedste og mest hensigtsmæssige måde, siger Egon Schlosser.

Annonce

Erfaring en fordel

Det forventes ikke, at de frivillige har erfaring fra butikker, men det vil være en fordel, hvis nogle har butikserfaring.

- Såfremt der melder sig et tilstrækkeligt stort antal frivillige, vil vi arbejde videre på at oprette butikken. Hvis der melder sig færre, end der skal til for at dække fuld åbningstid, vil vi vurdere på muligheden for en reduceret åbningstid, siger Egon Schlosser.

- Det gamle Gislev Apotek er en markant og flot gammel bygning, og vi håber, at den igen kan komme til ære og værdighed og til gavn for beboerne i Gislev. Vi håber, at genbrugsbutikken fremover vil kunne blive et hyggeligt samlingssted i byen, og den også vil kunne tiltrække kunder ikke bare fra Gislev, men også fra omegnen, lyder det fra Egon Schlosser og Anders Peter Andersen, formand for Gislev Lokalråd.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Midtfyns Posten

Caféquiz for tomandshold

Midtfyns Posten

Morgensang i Nazarethkirken

Midtfyns Posten

Kjoler fra ”Matador” og uniformer fra ”1864”: Boltinggaard Gods søger frivillige til Skandinaviens største periodiske kostumesamling

Annonce