Annonce
Midtfyns Posten

Nyt tiltag: Præster går sammen om torsdagsgudstjenester i Ryslinge

Frimenighedspræst Mikkel Crone Nielsen, valgmenighedspræst Malene Rask Aastrup og organist Birgit Nedergaard i Nazarethkirken i Ryslinge. Privatfoto
Valgmenighedspræst Malene Rask Aastrup og frimenighedspræst Mikkel Crone Nielsen går sammen om at lave nadvergudstjenester hver torsdag i Nazarethkirken.

Ryslinge: Kirkegængerne er hårdt ramt i øjeblikket, fordi kirkerne ikke har mulighed for at holde gudstjenester på vanlig vis. Derfor er de to præster i Nazarethkirken i Ryslinge, frimenighedspræst Mikkel Crone Nielsen og valgmenighedspræst Malene Rask Aastrup, gået sammen om et nyt tiltag: Nadvergudstjenester i Nazarethkirken en gang om ugen. Gudstjenesten er kort og indeholder musik, tekster, nadver, bøn og velsignelse.

I større byer som for eksempel København er nadvergudstjenesterne almindelige, og Malene Rask Aastrup har længe drømt om at gøre det samme i Ryslinge. Udover nadvermåltidet, der peger på fællesskabet på tværs af alle skel, så er nadvergudstjenesten en slags syndsforladelse af hver enkelt kirkegænger på forhånd.

Annonce

Syndsforladelse

Det kan lyde grænseoverskridende, men det overskrider grænser på en meget smuk og enkel måde. Det er ikke sådan, at nogle bliver udstillet, men alle dem, der vil, går op til knæfaldet og knæler ned. Præsten lægger dernæst sin hånd på hver enkelt hoved og siger ordene: “Jeg tilsiger dig dine synderes nådige forladelse i Faderens og sønnens og Helligåndens navn”.

- Det føles stærkt og forløsende, synes jeg selv, siger Malene Rask Aastrup i en pressemeddelelse og fortsætter:

- Selv om du ikke møder op med konkrete synder og en sort samvittighed, føles det stærkt at få syndsforladelse. Ingen af os undgår at svigte og gøre ting, som vi fortryder i livet. I kirken møder Gud os og tager imod os, som vi er. Det er godt at blive mindet om, mener Malene Rask Aastrup.


Selv om du ikke møder op med konkrete synder og en sort samvittighed, føles det stærkt at få syndsforladelse. Ingen af os undgår at svigte og gøre ting, som vi fortryder i livet.

Malene Rask Aastrup


Hun håber, at mange vil møde op og nyde musikken og alle de frisættende ord, som kristendommen tilbyder.

Der er plads til 44 i kirken med god afstand og masser af sprit. Alle skal bære mundbind ind og ud af kirken. De fælles nadvergudstjenester sker i Nazarethkirken torsdage kl. 17.00, og alle er velkomne.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Midtfyns Posten

Mød hovedarkitekten live: Få svar på dine spørgsmål om de store planer for Torvet i Ringe

Midtfyns Posten

Butikker bekymret for milliondyr plan for Torvet: Træer skjuler forretninger - og hvem skal feje alle bladene op?

Midtfyns Posten

Syng dig glad i Nazarethkirken

Annonce