Annonce
Midtfyns Posten

Oasen indvies: lokale ombyggede boldbane for en halv million

Træder man ind i Oasen, ser man den nye, mindre boldbane, nogle af Oasens mange plantebede og madpakkehuset i det fjerne. Foto: Simone Maria Brouwer Nielsen
Krarups gamle boldbane er blevet transformeret til, hvad der nu kaldes "Oasen". Lørdag den 7. september bliver området officielt indviet med Søren Ryge bag den råde snor for at fejre alle de lokale, som står bag det store arbejde.
Annonce

Krarup: Nu står den her. Oasen. Lørdag den 7. september bliver den gamle boldbane officielt indviet lang tids hårdt arbejde fra lokale hjælpende hænder.

Krarups gamle boldbane er blevet omplantet. Hvor der før var græs, er der nu shelters og et stort madpakkehus med borde-bænke-sæt. Hvor der før var en plæne, er der nu anlagt sirlige stier, som snor sig mellem bede fyldt med nyplantede træer og bærbuske. Hvor der før var en boldbane, er der nu et lokalt samlingssted for både børn, forældre og bedsteforældre.

- Vi troede, at der ville gå 100 år, før vi blev færdige, siger Karsten Hansen, der er formand for Krarup Friluftråd, som står bag det store arbejde.

Bag det nybagte hyggeområde står omkring 40-50 frivillige, lokale ildsjæle, som med deres egne talenter og evner har plantet træer, anlagt fliser og bygget shelters.

- Der har været vild stor lokal opbakning for at lave det. Det er også dejligt at vide, at det er os selv, der har lavet det. Det er ikke nogen andre. Det er et område lavet af folk fra Krarup til folk fra Krarup og alle, der kunne tænke sig at bruge det, siger Karsten Hansen.

Selv før indvielsen har Oasen allerede omkring de 30 medlemmer - det vil sige, at over 30 husstande donerer penge til Oasen årligt.

Selve projektet med at lave Oasen er blevet betalt gennem en del sponsorater som Hedeselskabet og Hånden under Midtfyn. Karsten Hansen anskuer, at der er blevet doneret omkring en halv million til projektet, og ideen er også, at Oasen hele tiden skal forbedres.

- Det næste, vi gerne vil have herude, er nogle crossfit-maskiner. Vi har også en drøm om at lave en bålhytte, lyder det fra Karsten Hansen.

Indvielsen af Oasen den den 7. september klokken 11-14 kommer til at foregå i selskab med Søren Ryge, som kommer og klipper den røde snor. Der vil blive serveret ribbensandwich og lidt til ganen og være fri leg i de nye faciliteter. Har man lyst til at være med, skal man tilmelde sig på Facebook eller ringe til Karsten Hansen på 20 63 13 42.

Karsten Hansen er formand for Krarup Friluftråd. Han håber, at Oasen kan være et hyggeligt sted, hvor de lokale kan samles. Foto: Simone Maria Brouwer Nielsen.
Der er blevet plantet træer og buske i Oasen. Ideen er, at folk kan lære om de mest kendte træarter, der findes. Nogle af de nye træer og buske laver også frugt, som folk kan spise af. Foto: Simone Maria Brouwer Nielsen
I Oasen er der to sheltere, som skal bookes på forhånd, hvis man vil bruge dem. Fliserne foran shelteret kan man desuden bruge til at spille skak. Foto: Simone Maria Brouwer Nielsen
Rundt omkring i Oasen er der opsat træpæle, som snart bliver pyntet med QR-koder, så folk kan læse om de forskellige buske og træer på deres mobil. Foto: Simone Maria Brouwer Nielsen
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce