Annonce
Midtfyns Posten

Online-fællesskab har udviklet sig: Midtfynsk initiativ har spredt sig til hele landet

Peter og Judith har flere ting til fælles: De er gift med hinanden og er begge frivillige på www.snaksammen.dk. PR-foto
Røde Kors Midtfyn tog for et år siden initiativ til online-fællesskabet SnakSammen, og det har nu spredt sig til hele landet, hvor frivillige har haft omkring 3000 samtaler med folk.
Annonce

Midtfyn: Idéen blev født på Midtfyn. Og nu har den spredt sig til hele landet.

Egon Schlosser, lokalformand for Røde Kors Midtfyn, kan se tilbage på et år, hvor en vis virus har sat dagsordenen for hele samfundet og hvor digitale fællesskaber er den nye måde at mødes på.

Men allerede inden coronaen begyndte at hærge, havde Røde Kors Midtfyn etableret en digital samtaletjeneste i samarbejde med online-platformen Boblberg. Den hedder SnakSammen og går ud på at mindske ensomhed gennem onlinesamtaler med Røde Kors-frivillige.

I efteråret 2019 drøftede Røde Kors Midtfyn med Faaborg-Midtfyn Kommune, om der kunne indgås et fællesskab, der kunne hjælpe ældre ensomme borgere i kommunen.

Annonce

Social platform

I samme periode blev Røde Kors Midtfyn opmærksomme på, at der på landskontoret var indgået en aftale med Boblberg, der som digital virksomhed har udviklet en online social platform, som kan forbinde mennesker.

- Samme dag som meddelelsen blev udsendt til afdelingerne, henvendte vi os til landskontoret med forespørgsel om, vi kunne komme i forbindelse med Boblberg, idet vi gerne ville have udviklet et koncept, så frivillige kunne stille samtaler til rådighed på nettet og brugere - de ældre ensomme - kunne melde sig til en samtale og dermed opnå og få en social kontakt, siger lokalformand for Røde Kors Midtfyn, Egon Schlosser, i en pressemeddelelse.

Konceptet skulle give mulighed for, at ensomme borgere kunne få mulighed for at samtale med Røde Kors-frivillige via chat og video. Via samtalerne vil det være muligt for Røde Kors’ frivillige at hjælpe de ensomme borgere videre til relationer og fællesskaber.

Egon Schlosser, lokalformand for Røde Kors Midtfyn, er stolt og glad over, at det midtfynske initiativ om en digital samtaletjeneste nu har spredt sig til hele landet. Arkivfoto: Hardy Hounsgaard
Annonce

Stolt lokalafdeling

Hjemmesiden www.snaksammen.dk blev i januar 2020 afprøvet med to deltagere fra Boblberg, to fra Landskontoret, to fra kommunen og seks fra Røde Kors Midtfyn. I februar 2020 var systemet gennemprøvet og klar til at gå i luften.

Faaborg-Midtfyn Kommunes medarbejdere udbredte systemet blandt ældre mennesker, og Røde Kors Midtfyn markedsførte Snaksammen.dk rettet mod både frivillige og brugere.

I marts 2020 oplevede Danmark den første store nedlukning som følge af covid-19, og landskontoret blev opfordret til at udbrede systemet til hele landet, idet det var forventeligt, at mange isolerede mennesker kunne få glæde af systemet. Ambitionen blev et landsdækkende, digitalt samtaletilbud til ensomme.


Vi er glade og stolte over, at hvad vi startede her i vores afdeling, siden er vokset til at være en landsdækkende aktivitet, og at vi har været med til en stærk indsats i arbejdet for at mindske ensomhed.

Egon Schlosser, lokalformand Røde Kors Midtfyn


Status er nu, at frivillige har opslået 5162 samtalemuligheder og at brugerne har booket tæt på 3000 samtaler.

- Vi er glade og stolte over, at hvad vi startede her i vores afdeling, siden er vokset til at være en landsdækkende aktivitet, og at vi har været med til en stærk indsats i arbejdet for at mindske ensomhed, siger Egon Schlosser.

Samtalerne foregår på www.snaksammen.dk, og der er ledige tider hver dag. Samtalerne foregår via et videolink, så borgeren og den frivillige kan se hinanden, når de taler sammen.

Annonce
Annonce
Midtfyns Posten

Natkirke i Nazarethkirken

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce