Annonce
Midtfyns Posten

Overlever på sit gode ry: - Jeg hader fusk og billigt læder

Skal man have kvalitetsmøbler, skal de laves i hånden, mener Bo Thuelund. Nr. Søby Auto/Møbelpolstring fejrer 20-års jubilæum med åbent hus den 1. februar klokken 10-16. Foto: Nanna Lørup Buch

Den 58-årige møbelpolstrer Bo Thuelund helt store passion er lækkert håndværk. Derfor går han også meget op i branchen, hvor han igennem Dansk Håndværk gør en stor indsats for at bevare de danske håndværksmæssige traditioner.

Annonce

Nr. Lyndelse: Der bliver ikke gået på kompromis med kvaliteten hos Nr. Søby Auto/Møbelpolstring i Nr. Lyndelse. Det er opskriften på succes og årsagen til firmaets 20-årige jubilæum den 1. februar, mener indehaveren, Bo Thuelund.

- Jeg kan mit håndværk, som jeg er meget ærekær omkring. Det går jeg meget op i. På grund af den indstilling, får vi rigtig mange specialopgaver, hvor vi specialbygger efter kundens ønske. Det er rigtig sjovt. Fælles for det hele er, at vi ikke går på kompromis med kvaliteten - så siger vi hellere nej til en opgave. Vi overlever på vores gode ry - folk vil gerne have kvalitet, siger 58-årige Bo Thuelund, der havde firmaet på hjemmeadressen i Nr. Søby de første 17 år, inden firmaet flyttede til Langagergyden 2C i Nr. Lyndelse for tre år siden.

Kvalitet og ærlighed er rigtig vigtigt for Bo Thuelund.

- Jeg hader fusk og billigt læder - det ser man desværre meget af i branchen. Håndværkerbranchen er truet af Østeuropa med alt det fusk, der foregår. Mange af producenterne af de dyre danske arkitekttegnede møbler har en slatten holdning til håndværket. De sender det til Østeuropa - uden at fortælle deres købere, at det er lavet i udlandet, siger han og uddyber:

- Når en traditionel sofa er lavet rigtigt, så kan den holde i tre generationer. Det kan det, der bliver lavet i Østeuropa ikke, for det er ikke lavet til at skulle holde længe.

Bo Thuelund

Bo Thuelund er 58 år og bor i Nr. Søby.Han er enkemand og har en datter på 29 år og en søn på 42 år.

Han arbejdede som chauffør, inden han gik i lærer som møbelpolstrer i 1995.

14 dage inden han var udlært, startede han firmaet Nr. Søby Auto/Møbelpolstring op.

Han sidder i bestyrelsen i Dansk Håndværk i polstrer-afdelingen.

Udpeget til at være syn- og skønsmand for Dansk Håndværks ankenævn.

Han er formand for det lokale uddannelses-udvalg i Skive, og står for kontakten mellem Dansk Hånværk og Skive Tekniske Skole, der er det eneste sted i landet, hvor man kan blive uddannet til møbelpolstrer.

Han er skuemester, hvilket vil sige, at han er med til at vurdere og bedømme alle dem, der er til svendeprøve.

Denne symaskine kan lave mere end 20 forskellige slags syninger til for eksempel pyntepuder og lignende - det er helt unikt, mener Bo Thuelund. Foto: Nanna Lørup Buch
Annonce

Mangel på kvalitet

Generelt set er det, i følge Bo Thuelund, en rigtig stor udfordring i branchen.

- Der er ikke særlig mange tilbage, der mestrer de gamle danske håndværksmæssige traditioner. Om ti år er der ikke nogen, der kan lave det, jeg laver - vi mangler traditionelle møbelpolstrer i Danmark, siger han.

Bo Thuelund mener, at den danske møbelbranche har en for slap holdning til kvalitet.

- De sælger ud af deres holdninger - de har ingen holdninger til deres kvalitet. De tænker kun på økonomien, de vil tjene penge, ikke andet, siger han og tilføjer.

- Jeg vil kun levere noget til vores kunder, hvor jeg kan se dem i øjnene igen, når jeg møder dem på gaden.

For at give kunderne et indblik i, hvordan det hele bliver lavet, er det vigtigt for Bo Thuelund at involvere dem i processen.

- Vi billeddokumenterer rigtig meget og inviterer folk til at se deres møbler, mens de bliver lavet - så kan de også se, hvordan det ser ud inden i.

Bo Thuelund har et helt lager af gamle arkitekttegnede møbler, som han giver nyt liv med en ny polstring. Foto: Nanna Lørup Buch
Annonce

Håndbygget med kærlighed

Hos Nr. Søby Auto/Møbelpolstring, bliver alt håndbygget i det bedste materiale, oplyser Bo Thuelund.

- Lækkert håndværk er min store passion. Det bliver lavet i hånden, så der er ikke meget, der er helt ens. Vi laver unikke ting - der er ikke andre, der har det samme. Det er også det, der gør det sjovt at lave. Man bliver fagligt udfordret hver dag, vi skal gøre os umage hver dag. Hos os føler man ikke, man står på en fabrik, siger han.

Bo Thuelund er en vaskeægte håndværksnørd. Han har for eksempel en meget unik symaskine, der kan lave mere end 20 forskellige slags syninger.

- Vi har en symaskine, der er sin eneste slags i hele landet. Der findes kun tre af dem i hele Norden. Den kan meget, andre symaskiner ikke kan. Når en arkitekt tegner et møbel, kan de hos os få nogle pyntesyninger, som de ikke kan få andre steder, siger han og uddyber.

- Det er vildt fedt, synes jeg, og det er også sjovt, for der er ingen andre, der har noget, der kan lave den slags detaljearbejde.

Der er grund til at være glad. Bo Thuelund fejrer nemlig 20-års jubilæum med sit firma den 1. februar. Foto: Nanna Lørup Buch
Den 58-årige møbelpolstrer Bo Thuelunds helt store passion er lækkert håndværk. Derfor går han ikke på kompromis med kvaliteten - han håndbygger alt fra bunden. Foto: Nanna Lørup Buch
Hos Nr. Søby Auto/Møbelpolstring i Nr. Lyndelse er der otte ansatte, og de kunne godt bruge både en syerske og en møbelpolstrer mere. Foto: Nanna Lørup Buch
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Midtfyns Posten

Caféquiz på Gluds Café

Midtfyns Posten

SF har valgt ny bestyrelse

Annonce