Annonce
112

På jagt efter håndsprit: Eleverne gav indspark til coronaspil

Eleverne i 3. klasserne på Carl Nielsen Skolen fik mandag lov til at spille computerspil. Til gengæld kom de så med indspark til en ny bane til spillet. Banen skal handel om skoledagen under Covid-19. Foto: René Johansen
Artifact på Den Fynske Spilfabrik i Årslev har udviklet coronaspillet, der hjælper med at huske på anbefalingerne i forbindelse med Covid-19. Forleden gav elever på Carl Nielsen Skolen indspark til udviklingen af spillet.
Annonce

Nr. Lyndelse: Vask hænderne, brug håndsprit og hold afstand.

Det er velkendte anbefalinger i kampen mod coronavirus, og anbefalingerne kender eleverne i 3. klasse på Carl Nielsen Skolen også ganske godt.

Forleden var der ekstra fokus på skoledagen i coronatiden, da Denni Pedersen og Mathias Gudmann lagde vejen forbi skolen. De er spiludviklere og står bag Artifact, der holder til på Polymeren i Årslev.

- Vi er også frustreret over, at det hele kører så langsomt på grund af coronavirus. Hvis vi selv skal gøre noget, så er det jo det her. Det er det, vi kan, siger Mathias Gudmann, mens eleverne har fundet computerne frem for at spille.

"Coronaspillet" hedder det, og det er udviklet af Artifact. Et ganske simpelt spil, hvor man skal gennem forskellige baner efter håndsprit, og undervejs bliver man gjort opmærksom på anbefalingerne i forbindelse med Covid-19. Især det at holde afstand fra bevægende folk kan være svært - både i virkeligheden og i spillet.

- Spil er god som underholdning, men det kan meget mere end det. Det kan også bruges som undervisning, og vi er her for at få input til at udvikle spillet. Det bedste er, at det er situationer, som de kender fra hverdagen, siger Mathias Gudmann, der straks får en byge af hænder i vejret, da han spørger efter indhold til skolebaner i spillet.

Spil er god som underholdning, men det kan meget mere end det. Det kan også bruges som undervisning, og vi er her for at få input til at udvikle spillet. Det bedste er, at det er situationer, som de kender fra hverdagen

Mathias Gudmann, Artifact Game Solutions

Annonce

Udvikle spil

Det er tre uger siden, at de to gik i gang med at lave spillet. At de lagde vejen forbi Carl Nielsen Skolen, skyldes egentlig ungdomsskolens Kenneth Johansen. Han er blandt andet projektkoordinator for iværksætteri og har i den forbindelse tilknytning til Den Fynske Spilfabrik.

- Jeg har tidligere samarbejdet med Articfact, og en dag spurgte de, om det ikke kunne være noget for kommunen og skolerne med det her spil. Den røde tråd i det er også at gøre unge interesseret i at udvikle spil, og her vil vi gerne præsentere en platform, hvor de kan være med til at udvikle et spil baseret på deres egen skole, siger Kenneth Johansen, mens eleverne velvilligt fortæller om deres oplevelser med den første udgave af spillet og hverdagen på skolen under Covid-19.

En af dem er 9-årige Silje Lind.

- Det var rigtig svært, men sjovt at prøve, og man lærer at holde afstand til andre, siger Silje Lind, der efterhånden har vænnet sig til skoledagen med blandt andet hyppige håndvask.

- Det er lidt som det plejer at være at gå i skole nu, men vi vasker hænderne meget mere og bruger håndsprit, så mange får tørre hænder, forklarer Silje Lind, mens dagens spilseance i storrummet så småt lakker mod enden og eleverne stiller sig i kø - med behørig afstand - for at få vasket hænder.

For de to spiludviklere er der masser af ideer på blokken til en corona-skolebane. Blandt andet kan man ikke lige låne en blyant eller lineal af en anden, hvis man selv mangler. Den må så først sprittes af.

- Der er ingen økonomi i det for os. Målet lige nu er, at skolerne kan bruge spillet, siger Mathias Gudmann.

Hvis du vil prøve spillet, så kan det findes her https://corona.artifactgamesolutions.com.

Det kan være svært at holde afstanden på et par meter til folk. Det gælder også i Coronaspillet, som eleverne på Carl Nielsen Skolen blev klogere på mandag. Foto: René Johansen
Spiludviklerne Denni Pedersen, til venstre, og Mathias Gudmann, til højre, hentede mandag input til Coronaspillet på Carl Nielsen Skolen. I baggrunden ses Kenneth Johansen fra ungdomsskolen. Foto: René Johansen
Coronaspillet repeterer på en anderledes måde anbefalingerne i forbindelse med Covid-19. Mandag prøvede elever på Carl Nielsen Skolen spillet. Foto: René Johansen
Coronaspillet repeterer på en anderledes måde anbefalingerne i forbindelse med Covid-19. Mandag prøvede elever på Carl Nielsen Skolen spillet. Foto: René Johansen
Coronaspillet repeterer på en anderledes måde anbefalingerne i forbindelse med Covid-19. Mandag prøvede elever på Carl Nielsen Skolen spillet. Foto: René Johansen
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Midtfyns Posten

Caféquiz på Gluds Café

Midtfyns Posten

SF har valgt ny bestyrelse

Annonce