Annonce
Midtfyns Posten

Pernille Nederland udstiller papirklip på Stationen i Ringe

Pernille Nederland, der tidligere på året udgav ungdomsbogen "Brysterne er det sted på kroppen, hvor følelserne buler ud", er en alsidig kvinde. Hun tegner, skriver og fortæller, og i januar udstiller hun sine papirklip på Stationen i Ringe. Arkivfoto: Sandra Goldek
Annonce

Ringe: Pernille Nederlands papirklip kan man studere på Stationen i Ringe i januar, hvor hun er månedens kunstner.

Der er fernisering fredag den 8. januar fra kl. 14-15, hvor man kan møde Pernille Nederland.

Efterfølgende kan de ses i åbningstiden hver torsdag og fredag kl. 14-17 og lørdag kl. 10-13.

Pernille Nederland, der er født i Odense i 1966. tegner, skriver og fortæller. Papirklippet ligger i naturlig forlængelse af tegneriet.

- Da jeg var teenager, var jeg med min mor på Ærø. Her sad en dame og klippede superflotte motiver i hvidt papir med en spids saks. Jeg blev suget ind i klippet, og min mor lagde mærke til min interesse. Hun fik fat i en øjenoperationssaks, og så begyndte jeg at klippe. Ret hurtigt blev det til store billeder i A3, og jeg udstillede rundt omkring på Fyn og Sjælland.

- Klipperiet har ligget på hylden en del år, men nu har jeg taget fat i saksen igen, og har sænket ambitionsniveauet. Jeg klipper ikke længere de store billeder med mytologiske motiver, men mindre motiver, og i øjeblikket udelukkende i sort papir. Motiverne er hentet i naturen og mytologien, og de fleste har et twist af noget humoristisk, siger Pernille Nederland ifølge en presseomtale.

Et af Pernille Nederlands papirklip. Illustration: Pernille Nederland
Annonce

Forfatter til flere bøger

Pernille Nederland er forfatter til flere bøger, senest ungdomsromanen ”Brysterne er det sted på kroppen, hvor følelserne buler ud”, men har også illustreret flere udgivelser med sine tuschtegninger.

- Det er meget forskelligt at tegne og at klippe. Klippet er enten eller. Intet kan laves op. Når jeg tegner, er det som regel i en stil, som har karakter af skitse og mange streger oveni hinanden. Det er meget tilfredsstillende at kunne veksle mellem de to udtryk, lyder det fra Pernille Nederland.

Fredag den 22. januar kl. 14-17 kan man i kunstcaféen i stationsbygningen møde Pernille Nederland og se hende lave papirklip.

Syv af klippene har været udstillet på Galleri Korinth i december, og det er tanken, at udstillingen skal turnere rundt i landet i 2021.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Midtfyns Posten

En god kammerat: 14-årige Cecilie fra Risøhøj Håndbold er nomineret til kammeratskabspris og kan vinde 25.000 kr. til sit hold

Annonce