Annonce
Midtfyns Posten

Populær aktivitet i Ryslinge: Ny mountainbikebane for børn i Ryslinge

Børn i alle aldersklasser har fornøjelse af den nye mountainbikebane i Ryslinge, som blev indviet forleden. Privatfoto
En pumptrackbane for børn blev indviet forleden i Ryslinge, hvor store og små har glæde af at cykle rundt, træne balance og have det sjovt.

Ryslinge: For de fleste er det en fornøjelse at cykle, og nu har de endnu mere at glæde sig over i Ryslinge. Forleden blev en ny cykelbane, en såkaldt pumptrackbane, sat op ved Ryslinge Hallen.

Det er Ryslinge Gymnastik Forening, der står bag banen, hvor man kan træne balance og cykelfærdigheder.

Det er den anden pumptrackbane, som Ryslinge GF sætter op. Den første blev sat op i vinter og blev så stor en succes, at foreningen nu via midler fra landdistriktspuljen har købt endnu en bane, som blev sat op forleden. Banen henvender sig til børn, der har lyst til at køre mountainbike.

Annonce


Banen kan bruges af alle - lige fra løbecyklen til mountainbiken, men også på løbehjul og rulleskøjter er det en sjov og god måde at bevæge sig på.

Jacob Pallesen, børne-MTB-instruktør


- Det er indtil videre det eneste sted i kommunen, hvor børn kan gå til mountainbike - og det endda på trods af, at vi ikke har et mountainbikespor i byen. Så alt børne-MTB foregår på vores pumptrackbane. Vi kan se, at der er høj aktivitet på banen, hvor både store og små bruger den flittigt, og det er ikke kun til træning, så det er en kæmpe succes, fortæller Jacob Pallesen, instruktør på børne-MTB-holdet i Ryslinge Gymnastik Forening.

Den nye mountainbikebane for børn ligger ved siden af Ryslinge Hallen og bruges flittigt af børn i alle aldre. Privatfoto

Kort fortalt er en pumptrackbane en cykelbane, hvor man bruger kroppens bevægelser til at “pumpe” cyklen rundt.

- Det er en god måde at træne balance og cykelfærdigheder. Banen kan bruges af alle - lige fra løbecyklen til mountainbiken, men også på løbehjul og rulleskøjter er det en sjov og god måde at bevæge sig på, siger Jacob Pallesen.

Også en legeplads

Men banen er også en legeplads.

- Der er ikke nogen legepladser i Ryslinge, så banen kan også bruges som et sted, hvor børn og unge kan mødes og få motion, siger Jacob Pallesen.

Banen er anlagt på asfalt uden for Ryslinge Hallen, men der er også lavet et lille MTB-spor i nogle jordbunker ved siden af.

- Det er et spor med nogle små huller, som allerede er blevet kørt fast, så det er et tegn på, at det også bliver brugt meget, siger Jacob Pallesen.

- I forhold til børne-mountainbike er vores fokus, at børnene skal have det sjovt på cyklen, at de får lyst til at bruge banen og deres cykel til at komme ud og bevæge sig. Vi kalder det børne-MTB, men vi går ikke op i, hvilken cykel børnene kører på. Det er vidt forskellige cykler, og sådan skal det også være - bare børnene har det sjovt, siger han.

Ved indvielsen af den nye bane deltog omkring 30 børn fra 5 til 14 år, opdelt i forskellige hold, og samtidig var en del forældre også til stede.

Der skal være en person over 18 år til stede, når børnene kører på banen. Det er af sikkerhedshensyn, så de kan hjælpe til, hvis nogen skulle vælte og slå sig.

Den nye pumptrackbane er en mountainbikebane for børn, og mange i Ryslinge bruger den til at træne balance og cykelfærdigheder. Privatfoto
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Midtfyns Posten

Marked ved Egeskov Mølle

Midtfyns Posten

Midsommerfejring i Ryslinge

Annonce