Annonce
Midtfyns Posten

Pral af din by: Kommunens måske mest engagerede borgere

Der er blandt andet tovtrækning på programmet til byfesten i Nr. Søby. Privatfoto
Byfesten i Nr. Søby samler hvert år mange mennesker, og der er noget for alle aldersgrupper. Bag byfesten står et udvalg af lokale ildsjæle.

Nr. Lyndelse/Nr. Søby: Som tilflytter til området har jeg haft brug for lidt hjælp til denne opgave. Jeg har derfor spurgt i den lokale Facebook-gruppe, hvad andre i området mener er helt unikt og værd at fremhæve, og der var ingen tvivl! Foreningslivet, sammenholdet og engagementet blandt byens borgere.

Med alt fra fællesspisning til kunstforening, idrætslivet og spejderne, der henter juletræer for at samle ind til fælleskassen, har lokale budt ind med spændende initiativer. Denne gang har jeg valgt at dykke ned i Nr. Søby Byfest som, lige pånær de ”coronaramte somre” formår at samle op til 400 borgere fra lokalområdet lørdag aften.

Bag byfesten står et udvalg af lokale ildsjæle, som alle brænder for det lokale liv og aktiviteter i nærområdet. Udvalget fortæller, at arbejdet med årets byfest allerede begynder i november måned året før, men for alvor sætter ind med planlægningen i marts, så alt er klar til midten af april, hvilket er deres deadline for offentliggørelse af programmet for weekenden.

Annonce
Man kan prøve ringridning med havetraktor ved den årlige byfest i Nr. Søby. Privatfoto

Genkendelse og nytænkning

Hver år afprøves nye aktiviteter af, så der altid er noget for alle aldersgrupper. Ligeså vigtigt er traditionerne omkring de faste aktiviteter så som f.eks. banko, havetraktor ringridning og æggekage med flæsk. Overvejelserne omkring aktiviteterne består bl.a. i genkendelse og nytænkning. En af hovedaktiviteterne er lotteriet, hvor lokale erhvervsdrivende sponsorerer præmier og man kan købe lodder hertil.

Det er vigtigt for udvalget, at arbejdskraft og leverandører vælges lokalt, ligesom byens erhvervsdrivende er med til at støtte byfesten ved at købe annoncer i ”Byfest-Bladet”, som omdeles i lokalområdet op til byfesten.

Sidder man som ny-tilflyttet og kunne føle sig lidt nervøs for at dukke op blandt 399 andre lørdag aften, skal man ikke fortvivle.

Ann-Britt Hauken

Sidder man som ny-tilflyttet og kunne føle sig lidt nervøs for at dukke op blandt 399 andre lørdag aften, skal man ikke fortvivle. Det har udvalget selvfølgelig også tænkt på. Derfor er der til spisning lørdag aften borde kun til tilflyttere, hvor de har mulighed for at sidde sammen med udvalgte ambassadører for lokalområdet, og på den måde sikres de en ekstra varm velkomst her i vores by.

Når byfesten er afsluttet og regnskabet gøres op, fordeles en del af overskuddet blandt de lokale foreninger, hvilket er med til at skabe et levende landsbymiljø lige midt i forstadsbåndet.

Pral af din by

På Midtfyn har vi meget at være stolte af.

I den ugentlige serie "Pral af din by" giver Midtfynsposten ordet til lokale aktører på hele Midtfyn, som på skift får lov til at prale af deres lokalområde eller by.

Det kan være stort eller småt - håbet er blot, at det kan inspirere andre byer.

Annonce
Midtfyns Posten

Farvel til mundbind: Blandede følelser i sushi-restaurant

Annonce
Midtfyns Posten

Find magien med Årslev Biblioteks fantasyklub

Annonce
Midtfyns Posten

Fernisering i Galleri 14:07 på Ringe Station

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Midtfyns Posten

Musiklegeplads ved spillested: Landsby får længe ønsket legeplads

Midtfyns Posten

Musikalsk forestilling: Vi går aldrig hjem

Midtfyns Posten

Du kan indstille: Hvem skal være Årets Virksomhed og Årets Iværksætter?

Midtfyns Posten

Otte lørdags-workshops for børn og unge

Midtfyns Posten

Casper arbejder om natten og træner håndboldpiger om dagen: - Jeg får mere ud af det, end jeg giver

Midtfyns Posten

Ugens film: Superhelt og andre helte

Midtfyns Posten

Populære ture udbydes igen: Tag med på gåture ud i naturen - og ind i fortællingen

Midtfyns Posten

Foredrag udsættes

Midtfyns Posten

FællesspisningSkullerodsholm

Midtfyns Posten

Midvinterkoncert i Brahetrolleborg Kirke

Midtfyns Posten

Nogle gange slår det gnister: Peter løfter gerne pegefingeren for at sikre en smuk by

Midtfyns Posten

Marie fulgte sit hjerte og blev zoneterapeut: Gymnasielærer skifter spor og åbner egen klinik

Annonce