Annonce
Midtfyns Posten

Pral af din by: Kværndrup er meget andet end Egeskov Marked

Edvin Larsen har udgivet en bog med 34 lokalhistoriske fortællinger fra Kværndrup Sogn. PR-foto
Tidligere skoleinspektør Edvin Larsen er med til at formidle historien om Kværndrup.

Kværndrup: Alle der har været ude at rejse og møder andre mennesker ved, at det første man taler om er, hvor man kommer fra. Når man derefter fortæller, at vi kommer fra Kværndrup er reaktionen ofte. Hvor ligger Kværndrup? Siger man derefter, at byen ligger i nærheden af Egeskov Slot, så er byen placeret på landkortet. Mange har besøgt Egeskov Slot eller har måske været til Egeskov Marked.

Kværndrup ligger næsten midt på Fyn, der hvor hovedlandevejene A9 og A8 krydser hinanden. Før motorvejen blev anlagt, kørte man igennem byen. Nu kører de fleste udenom.

Kværndrup kan i dag virke som en stille, lidt kedelig by, men dykker man ned under overfladen, er det en by, der historisk og kulturelt set har meget at byde på. Mange i byen udfører et stort frivilligt arbejde inden for foreningslivet, forsamlingshuset, vedligeholdelse af grønne områder m.m. Her findes med andre ord rigtig mange ildsjæle.

Annonce

Dog er der en ildsjæl, som jeg her vil fremhæve, som i en lang årrække har formået på bedste vis at fortælle om Kværndrup og sognets historie og derigennem har været med til at udbrede kendskabet til byen.

Mange, der har stor lokalhistorisk viden, har en tilbøjelighed til at holde den for sig selv. Mit formål med at beskæftige mig med lokalhistorien er derimod at få den fortalt.

Edvin Larsen, forfatter til lokalhistorisk bog om Kværndrup

Tidligere skoleinspektør Edvin Larsen har siden, han gik på efterløn undersøgt og beskrevet Kværndrups historie. Edvin siger selv: "Mange, der har stor lokalhistorisk viden, har en tilbøjelighed til at holde den for sig selv. Mit formål med at beskæftige mig med lokalhistorien er derimod at få den fortalt".

Edvin Larsen, tidligere skoleinspektør fra Kværndrup, har siden, han gik på efterløn undersøgt og beskrevet Kværndrups historie. Privatfoto

Fra 2010 har Edvin fortalt om Kværndrups historie bl.a. i Lokalbladet 5772.Kværndrup. Disse fortællinger er nu udgivet samlet i bogen: "34 historiske fortællinger fra Kværndrup Sogn". Førstehåndsindtrykket er en virkelig flot bog i en fin kvalitet. Billedmaterialet flot - flot billede af Kværndrup set fra luften pryder forsiden.

Mange interessante beretninger. Let tilgængelig. Fint sprog. Bogen kan bruges som et opslagsværk, men man kan også med interesse læse hele bogen i sammenhæng. De forskellige afsnit har en varieret længde. Nogle afsnit er mere spændende end andre, men sådan vil det altid være. Hvor der er en historie at fortælle, vækker det altid større interesse.

Bogen har en stor betydning, ikke bare lokalhistorisk, men også som en del af Danmarks historie.

Artiklen her er en del af serien "Pral af din by", som Midtfynsposten har bragt gennem nogle uger. Et fint initiativ, hvor de enkelte lokalsamfund får lejlighed til at fremhæve deres lokalområde.

Vi er som by/lokalområde stolte over, at vi har en historisk ildsjæl, som gennem sin viden har været med til at placere Kværndrup på landkortet.

Pral af din by

På Midtfyn har vi meget at være stolte af.

I den ugentlige serie "Pral af din by" giver Midtfynsposten ordet til lokale aktører på hele Midtfyn, som på skift får lov til at prale af deres lokalområde eller by.

Det kan være stort eller småt - håbet er blot, at det kan inspirere andre byer.

Annonce
Midtfyns Posten

Farvel til mundbind: Blandede følelser i sushi-restaurant

Annonce
Midtfyns Posten

Find magien med Årslev Biblioteks fantasyklub

Annonce
Midtfyns Posten

Fernisering i Galleri 14:07 på Ringe Station

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Midtfyns Posten

Musiklegeplads ved spillested: Landsby får længe ønsket legeplads

Midtfyns Posten

Musikalsk forestilling: Vi går aldrig hjem

Midtfyns Posten

Du kan indstille: Hvem skal være Årets Virksomhed og Årets Iværksætter?

Midtfyns Posten

Otte lørdags-workshops for børn og unge

Midtfyns Posten

Casper arbejder om natten og træner håndboldpiger om dagen: - Jeg får mere ud af det, end jeg giver

Midtfyns Posten

Ugens film: Superhelt og andre helte

Midtfyns Posten

Populære ture udbydes igen: Tag med på gåture ud i naturen - og ind i fortællingen

Midtfyns Posten

Foredrag udsættes

Midtfyns Posten

FællesspisningSkullerodsholm

Midtfyns Posten

Midvinterkoncert i Brahetrolleborg Kirke

Midtfyns Posten

Nogle gange slår det gnister: Peter løfter gerne pegefingeren for at sikre en smuk by

Midtfyns Posten

Marie fulgte sit hjerte og blev zoneterapeut: Gymnasielærer skifter spor og åbner egen klinik

Annonce