Annonce
Midtfyns Posten

Presset butiksliv: Butik i Ringe håber på snarlig genåbning

Jette og Jørgen Rubæk Krebs har siden 1997 haft butikken Skoringen, der ligger i Algade i Ringe. Jørgen Krebs ser frem til en snarlig genåbning af butikken. Arkivfoto: Kurt Rasmussen
Hver tiende virksomhed risikerer ifølge Dansk Erhverv at lukke i løbet af de næste tre måneder. Skoringen i Ringe håber på en snarlig genåbning og er klar til at imødekomme de krav, myndighederne stiller.

Ringe: Butikslivet er presset efter at have været tvangslukket siden jul. Ifølge en medlemsundersøgelse fra Dansk Erhverv risikerer hver tiende virksomhed at lukke i løbet af de næste tre måneder.

Men med meldingerne mandag aften fra en ekspertgruppe, som regeringen havde nedsat til at beregne konsekvenserne af genåbning af forskellige dele af samfundet, tyder det på, at mindre butikker kan se frem til at blive åbnet igen snart. Det er på høje tid, lyder det fra store dele af butikslivet.

- Vi har brug for at få lov til at drive vores forretning igen, og vi er mere end klar til at imødekomme de nødvendige krav, myndighederne må stille forud for en genåbning. Og det er jeg sikker på, vores kollegaer i de omkringliggende butikker også er, siger Jørgen Krebs, indehaver af Skoringen i Ringe, i en pressemeddelelse fra Dansk Detail.


Vi har brug for at få lov til at drive vores forretning igen, og vi er mere end klar til at imødekomme de nødvendige krav, myndighederne må stille forud for en genåbning.

Jørgen Krebs, Skoringen i Ringe


Det kan få alvorlige konsekvenser for butikslivet, hvis butikkerne ikke får lov til snart at åbne igen, mener Dansk Detail, der er en brancheorganisation for godt 2000 butikker.

- Vores medlemmer tager pandemien meget alvorligt. Derfor er de alle klar til at strække sig så langt, det er nødvendigt, for at leve op til afskærmningskrav, afstandskrav, afspritningskrav og lignende tiltag, som myndighederne vurderer, er nødvendige for at gennemføre en fuldt forsvarlig genåbning. Vi viste i foråret, at vi kunne løse opgaven i samarbejde med myndighederne. Den succes er vi klar til at gentage, siger Jens Birkeholm, der er branchedirektør i Dansk Detail.

Han taler på vegne af blandt andre brancheorganisationen Danske Guldsmede & Urmagere og kæder som Sportigan, Mr, Din Tøjmand, In2House, Møblér, InboGulve, Garant, Kop & Kande, Boghandlerforeningen, Skoringen, Zjoos, Wear og SPORT 24.

Annonce

Frygter konsekvenser

Hvis forretninger i provinsbyerne og de små bysamfund må dreje nøglen om, kan det medføre en kædereaktion, der ikke blot får konsekvenser for de 125.000 arbejdspladser i udvalgsvarebutikkerne. Det vurderer Bruno Christensen, der er ekspert i detailhandel.

- Selvom det ikke er alle butikker, der lukker i kølvandet på nedlukningen, så får lukninger konsekvenser for de tilbageværende butikker, fordi de begrænsede muligheder i det pågældende område vil få forbrugerne til at søge mod andre indkøbsmuligheder, hvor de kan få deres behov stillet ét sted, siger Bruno Christensen i pressemeddelelsen.

Den analyse deler Jens Birkeholm.

- Der er ikke nogen tvivl om, at en fortsat nedlukning trods kompensationsordningerne vil være en dybt, dybt alvorlig situation, der vil koste mange butikker livet. Alle kan ikke reddes og mange provinsbyer vil være ekstra udsatte med svære konsekvenser for fremtidens lokale butiksliv, tilflytning og boligpriser, siger Jens Birkeholm.

Ifølge Dansk Erhverv betyder den nuværende nedlukning i øjeblikket et månedligt produktionstab på fem milliarder kroner.

Tirsdag har regeringen indkaldt til forhandlinger med partierne i Folketinget, og onsdag vil regeringen melde ud, hvilke restriktioner, der fortsætter efter den 28. februar og hvilke, der lempes.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Midtfyns Posten

Mød hovedarkitekten live: Få svar på dine spørgsmål om de store planer for Torvet i Ringe

Midtfyns Posten

Butikker bekymret for milliondyr plan for Torvet: Træer skjuler forretninger - og hvem skal feje alle bladene op?

Midtfyns Posten

Syng dig glad i Nazarethkirken

Annonce