Annonce
Midtfyns Posten

Prisvinder fra Krarup: Oasen i Krarup vinder pris som Fyns bedste cykeloplevelse

Oasen i Krarup blev indviet af tv-manden Søren Ryge Petersen i september 2019. Nu har Oasen vundet prisen som bedste cykeloplevelse og -initiativ på Fyn. PR-foto
Naturområdet Oasen i Krarup er kåret til Fyns bedste cykeloplevelse og -initiativ.
Annonce
Annonce

Pris til Ærø

Destination Fyn uddelte også en anden pris til Fyns bedste cykelovernatning. Den pris gik til Andelen Guesthouse på Ærø.

Med corona-situationen og de lukkede landegrænser kan 2020 blive et ferieår, hvor særligt mange danskere kører ud for at opleve Fyn og resten af landet på to hjul. Og dermed giver det ekstra god mening at fejre de fynske turismeaktører og engagerede fynboer, som gør noget ekstra for, at cyklisterne skal føle sig velkommen på Fyn og øerne.

Siden 2019 har Destination Fyn hædret Fyns bedste cykelovernatning samt bedste cykeloplevelse og -initiativ.

Vinderne er udvalgt af Bike Island Fyns advisory board på baggrund af indstillinger fra læserne af Jysk Fynske Mediers ugeaviser.

De nominerede

De nominerede til Bike Island-prisen som årets cykeloplevelse og -initiativ:

  • Krarup Friluftsråds naturområde Oasen.
  • Cykelguide Børge Pedersen fra Nordfyn.
  • Frank Institute of Sports i Odense.
  • Poul Nielsens cykeludlejning på Baagø.
  • Cykelture arrangeret af Ældre Sagens lokalafdeling i Nyborg-Ullerslev.

Krarup: Fyns bedste cykeloplevelse og -initiativ findes på Midtfyn. Det er Krarup Friluftsråds nyetablerede naturområde Oasen, der har vundet prisen i konkurrencen, som Destination Fyn står bag.

Krarup Friluftsråd har sørget for fundraising og etablering af det nye naturområde, der omfatter et stort madpakkehus, shelters, bålsted, en ladestation til mobiltelefoner samt et nyetableret område med gamle danske træsorter, som de besøgende kan blive klogere på ved hjælp af informative QR-koder. Området blev indviet i efteråret 2019.

- Vi var faktisk ret overvældede over, at der i første omgang var nogen, der havde set koblingen mellem vores sted og cykling og taget os i betragtning til prisen, siger friluftsrådets formand Karsten Hansen i en pressemeddelelse med reference til, at Oasen i foråret blev indstillet til prisen af en af Jysk Fynske Mediers læsere.

De første overnattende i naturområdets shelters var cyklister på tur, ligesom madpakkehuset, der kan rumme op til 60 personer, også er blevet brugt af lokale cykelmotionister og cykelturister på gennemfart. Derfor har de gode kræfter i friluftsrådet også planer om at skabe endnu bedre forhold for cyklisterne:

- Vi er ikke helt i mål endnu, men vi kunne godt tænke os at give mulighed for opladning af elcykler i fremtiden - så det arbejder vi på. Der bliver jo flere og flere, der kommer ud i naturen ved hjælp af el fremfor rugbrødsmotoren. Vi har allerede mulighed for opladning af mobiltelefoner, så det er oplagt også at kunne tilbyde opladning af elcykler, fortæller Karsten Hansen.

Som vinder af Bike Island-prisen 2020 modtager Oasen foruden hæderen et gavekort til udvikling af en kort reklamefilm.

Oasen i Krarup

På en gammel fodboldbane i Krarup blev naturområdet Oasen indviet 7. september 2019.

Krarup Friluftsråd fik samlet lokalområdet omkring arbejdet med at etablere et naturområde, der er udflugtsmål eller pausested for såvel udenlandske cykelturister som fynske cykelentusiaster.

Her findes madpakkehuset, der kan sikre en tør pause til 60 personer ad gangen. Området rummer også en boldbane, et bålsted og en opladestation til mobiltelefoner. Derudover er der plantet et væld af gamle danske træsorter i området, som de besøgende kan blive klogere på ved hjælp af informative QR-koder.

Oasen ligger på den gamle sportsplads tæt ved Krarup Friskole, Bøjdenvejen 82.

Karsten Hansen, formand for Krarup Friluftsråd, er glad for prisen og har flere visioner for udvikling af området Oasen. Han kunne godt tænke sig at give mulighed for opladning af elcykler i fremtiden. Arkivfoto: Simone Maria Brouwer Nielsen
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce