Annonce
Midtfyns Posten

Røde Kors Midtfyn søger sprogmentorer til at hjælpe flygtninge

Egon Schlosser, formand for Røde Kors Midtfyn, søger efter folk, der har lyst til at være sprogmentorer for flygtninge, der skal i arbejdspraktik. Arkivfoto: Hardy Hounsgaard
Røde Kors Midtfyn hjælper flygtninge, der har opholdstilladelse i Danmark, med at forstå arbejdspladsens sprog og kultur.
Annonce

Midtfyn: Flygtninge, som nu er borgere i landet, skal i arbejdspraktik, hvis de ikke har fast arbejde. Arbejdspraktikken skal gerne føre til fastansættelse eller forberede praktikanten til at få fast arbejde i en anden virksomhed.

I praktikperioden er det en fordel, hvis den nye borger kan få støtte til at forstå arbejdspladsens sprog og kultur, oplyser Røde Kors Midtfyn i en pressemeddelelse.

Der er meget, der er anderledes i en dansk virksomhed end det, flygtninge er bekendte med fra deres hjemlande.

Her kommer sprogmentorerne ind i billedet. Røde Kors Midtfyn har en gruppe frivillige sprogmentorer, som hjælper praktikanterne.

- Hidtil er det foregået ved at mentorer og praktikanter mødes og samarbejder én gang om ugen. I denne coronatid er det også muligt, at man samarbejder via video-samtaler, hvis mentor og flygtning begge har en nyere mobil telefon, tablet eller PC, oplyser Egon Schlosser, formand for Røde Kors Midtfyn.

Kommunens jobkonsulenter finder praktiksted og aftaler med virksomheden, og herefter kobles en mentor sammen med praktikanten, såfremt det er ønsket.

I Faaborg-Midtfyn Kommune er der p.t. cirka 38 praktikanter, der skal i praktik. Så der er brug for mange sprogmentorer.

Hvis man er interesseret i som sprogmentor at kunne hjælpe en flygtning til at blive selvhjulpen i Danmark, kan man kontakte Egon Schlosser på tlf. 4016 3232 eller på mail egonschlosser@live.dk.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Midtfyns Posten

Åben datastue i Husmandsstedet

Midtfyns Posten

Søndagsåbent på Egeskov Mølle

Annonce