Annonce
Midtfyns Posten

Rebel, forræder eller helt? Oplev dansk storfilm i Ringe Bio

Det danske drama "Vores mand i Amerika" kan ses og opleves i Ringe Bio fra torsdag 17. september. Pressefoto
Ulrich Thomsen spiller hovedrollen i filmdramaet "Vores mand i Amerika", som handler om den omstridte danske ambassadør i Washington under Anden Verdenskrig, Henrik Kaufmann.
Annonce

Ringe: Filmen ” Vores mand i Amerika”  skildrer, hvordan Henrik Kaufmann under besættelsen på rebelsk vis nægter at adlyde ordre fra den danske regering efter dens kapitulation og samarbejde med den nazistiske besættelsesmagt.

I sin satsning på at gøre sit til at besejre Hitler og give danskerne friheden tilbage giver Kaufmann, ganske uhørt som embedsmand, på vegne af kongen amerikanerne lov til at bygge militære anlæg i Grønland. Han bliver af den grund stemplet som landsforræder, men blev efter krigen taget til nåde igen af den danske stat og af nogle hyldet som en helt.

Efter yderligere nogle år på den storpolitiske scene ender hans liv dog på brutal vis.

Annonce

Kvindeligt touch

Filmens instruktør, Christina Rosendahl, har valgt at lade det hjemlige og kvindelige blik på magt og storpolitik væve sig markant ind i filmens fortælling i kraft af dens særlige scenografi, lyd- og billedside.

Ulrich Thomsen ses i den store rolle som Kaufmann, og Mikkel Boe Følsgaard som hans støtte. Rollen som Kaufmanns indflydelsesrige amerikanske hustru, der på flere måder får det sidste ord, spilles af Denise Gough.

Ulrich Thomsen ses i glansrollen som den politiske rebel, der udover at tage kampen op mod Hitler også levede i et interessant ægteskab. Pressefoto

"Vores mand i Amerika" havde premiere 18. juni i år, men kan nu opleves i Ringe Bio fra torsdag 17. september og en uge frem til og med onsdag 23. september klokken 19.30. Desuden vises den torsdag 17. september klokken 14 i Seniorbio, og yderligere klokken 15 både lørdag 19. september og søndag 20. september.

Torsdag 24. september og en uge frem vises spion-thrilleren 'Tenet" af Christopher Nolan, hvor hovedpersonen kæmper mod en ny fjende og selve tiden som begreb i en forvrænget fremtidsverden.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Midtfyns Posten

Marked i Dømmestrup

Midtfyns Posten

Spion-thriller i Ringe Bio

Annonce