Annonce
Midtfyns Posten

Ro i en stresset hverdag: Joy finder glæde ved malebøger

Joy Marqvarsen, elev i Bog & Idé i Ringe, har som sin fagprøve valgt at sætte fokus på malebøger for voksne. Foto: Hardy Hounsgaard
Joy Marqvarsen, elev i Bog & Idé i Ringe, sætter i denne og næste uge fokus på malebøger for voksne. Hun gik selv ned med stress for to år siden og fandt roen i malebøgerne, som også kan være brugbare mod stress i coronatiden.

Ringe: Malebøger er ikke kun for børn. Voksne kan også finde fornøjelse ved at farvelægge sirlige mønstre og på den måde få tankemylderet til at falde til ro.

- Malebøger er gode til at skabe et frirum i hverdagen, så alt ikke går op i stress og jag. Det er sundt at trække stikket og slå mobilen fra i et stykke tid, siger Joy Marqvarsen, der er elev i Bog & Idé i Ringe.

Den 26-årige boghandlerelev har været i butikken i Ringe siden 2019, og til sommer er hun færdiguddannet. Men inden da skal hun lave en fagprøve, hvor hun har valgt at fokusere på malebøger til voksne. Det foregår over to uger i uge 15 og 16.

Annonce

Sygemeldt med stress

Joy har selv fundet glæden ved malebøgerne.

- For to år siden blev jeg sygemeldt med stress i et halvt år, da jeg var i gang med en anden uddannelse, business economics & IT. Malebøgerne hjalp mig til at finde roen igen, siger Joy Marqvarsen.


For to år siden blev jeg sygemeldt med stress i et halvt år, da jeg var i gang med en anden uddannelse, business economics & IT. Malebøgerne hjalp mig til at finde roen igen.

Joy Marqvarsen, elev i Bog & Idé


Hun begyndte i stedet på uddannelsen som salgsassistent med speciale i boghandel, hvor hun har fundet sin rette hylde.

Joy Marqvarsen med et udvalg af de malebøger, som hun sætter fokus på i Bog & Idé i Ringe i uge 15 og 16. Foto: Hardy Hounsgaard

Malebøgerne, der også kaldes mandalas, har i flere år været populære som afstressende for store og små, men Joy Marqvarsen finder malebøgerne endnu mere relevante i denne coronatid, hvor uvisheden om fremtiden hos nogle fylder meget.

- I denne tid, hvor mange sidder hjemme, kan man stresse over livet. Derfor synes jeg, det er spændende at sætte fokus på malebøger for voksne, siger hun.

Annonce

Tænke kreativt

Coronaen har også udfordret hendes fagprøve og tvunget hende til at tænke nyt.

- Jeg havde tænkt mig at lave et arrangement i butikken, hvor man en aften kunne komme og høre et foredrag med Kirsten Aarup Sørensen fra forlaget Unicorn, der laver mandalas-bøger. Men under nedlukningen i januar og februar kunne jeg godt se, at det fik vi nok ikke lov til at gennemføre.

- Fagprøven skal indeholde et salgsfremmende arrangement, og så måtte jeg tænke kreativt, fortæller Joy Marqvarsen.

En af de nye malebøger for voksne, Spirit Colour Art Therapy, som man kan se nærmere på hos Bog & Idé i Ringe. Foto: Hardy Hounsgaard

Hun laver en stand med malebøger i butikken, og man kan få en kupon til en konkurrence, hvor man vinde to præmier med nye malebøger for voksne. Udover konkurrencen i butikken vil hun også lave en konkurrence på Facebook rettet mod alle.

Annonce

Udsalg trækker kunder til

Bog & Idé begyndte udsalget i onsdags, og det er givetvis med til at trække flere kunder ind i boghandlen på hjørnet af Algade og Kirkepladsen.

- Min stand kommer til at være i den første del af butikken, så folk kommer til at få øje på min stand med malebøger, inden de skal ned til bøgerne på udsalget, siger Joy Marqvarsen.

Annonce

Første barn på vej

Selvom kampagnen begyndte mandag den 12. april, så var Joy Marqvarsen først klar med konkurrencen dagen efter, tirsdag den 13. april.

- Jeg har lige en jordemodersamtale om mandagen, smiler Joy Marqvarsen, der er gravid med sit første barn med termin i september. Hun bor i Nyborg sammen med sin mand, Simon, der er IT-konsulent.

Kampagnen med malebøger til voksne varer til fredag den 23. april, hvor der vil blive udtrukket vindere.

- Jeg har som mål i fagprøven at hæve salget af malebøger med 10 procent i forhold til sidste år, og det tror jeg godt, jeg kan nå, siger Joy Marqvarsen.

Mandalas

Mandalas er farveterapi i form af malebøger, der henvender sig til både børn og voksne.

Det kan være cirkelrunde mønstre, som skal farvelægges. Mønstrene kan være mere eller mindre detaljerede.

Der findes også Mandalas Art Therapy, som er mere avancerede mønstre og henvender sig til voksne.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Midtfyns Posten

Klumme: Ekspropriation

Annonce