Annonce
Midtfyns Posten

Robinson Ekspeditionen har styrket Martin

Martin Lundsgaard har gennem længere tid set Robinson Ekspeditionen sammen med sin kæreste, Dina Pedersen, og det var også hende, der fik ham til at melde sig som deltager. Foto: Kurt Rasmussen

Selvom midtfynske Martin Lundsgaard måtte udgå af årets Robinson Ekspedition med en dårlig ryg før tid, føler han, at han er kommet hjem med en stærkere rygrad.

Annonce

Nr. Søby: De seneste to mandage har man kunnet opleve Martin Lundsgaard fra Nr. Søby som en af deltagerne i Robinson Ekspeditionen på TV3. Her har han optrådt som en stærk karakter, der har taget udfordringen op på alle mulige måder, men på skærmen blev det kun til to mandagsoptrædener, før lægerne sendte ham hjem med en formodet rygskade.

- Jeg synes, at jeg er kommet tilbage som en meget bedre person. Jeg tænker mere på, hvordan andre mennesker har det og synes, at man er et dumt svin, hvis man brokker sig over, hvordan vi har det her i Danmark, siger han med en overbevisende attitude.

Jeg kunne se for mig, hvordan jeg sad hjemme i min egen stue og så mig selv som en af dem, jeg selv havde råbt ad, og det var det værst tænkelige

Martin Lundsgaard
Sådan så bruttotruppen ud, da årets deltagere netop var ankommet til Robinson-øen. Pr-foto
Annonce

Sofabrok blev startskuddet

Robinsoneventyret startede i Martin Lundsgaards egen sofa, hvor hen gennem flere år fulgte med i Robinson Ekspeditionen og ytrede sig negativt over deltagernes adfærd.

- Jeg brokkede mig højlydt og sagde, at det kunne jeg da gøre meget bedre, og så sagde min kæreste, at jeg skulle tage og tilmelde mig, hvis jeg var så dygtig, siger Martin Lundsgaard og indrømmer, at det ikke lige var hans plan.

- Men nu hang jeg jo på den, og så måtte jeg også tage det næste skridt, siger han med et lille grin.

Han søgte ind til Robinson Ekspeditionen via internettet og blev ringet op en time efter, og nu fulgte et større udskillelsesforløb i København, hvor han bestod alle tests.

Martin Lundsgaard var igennem tre casting-forløb, et større lægetjek med ultralydsscanning af hjertet, lungetest, cykeltest med EKG, blodprøve, urinprøve og til sidst et timelangt interview hos en psykolog.

- Det var specielt, for jeg troede jo, at jeg bare skulle sige, hvad psykologerne gerne ville høre, men de var dygtigere, end jeg havde regnet med, og de fik mig ud på dybt vand hele tiden. Jeg kan ikke huske, hvad de sagde, men jeg svedte vildt meget, da jeg gik ud derindefra, siger Martin Lundsgaard, der alligevel bestod psykologtesten og kunne pakke sin kuffert og tage afsked med kæresten og børnene.

- Hun havde jo sagt god for det, men det var ikke nemt at forlade mine to børn på et og fire år, for jeg vidste jo, at det kunne vare seks uger, hvis jeg nåede frem til finalen, siger han.

To rekvisitter har Robinson-deltageren fået med fra ekspeditionen som et kært minde: et hundetegn og en feltflaske. Foto: Kurt Rasmussen
Annonce

Grænseoverskridende rejse

Efter 18 timer i fly, 12 timer i bus og en lang sejltur, blev Martin Lundsgaard indlogeret sammen med de andre Robinson-deltagere på et hotel i Filippinerne tæt på den ø, de senere skulle opholde sig på.

- Der gik fire dage, hvor vi ventede på bedre vejr, og vi måtte ikke tale med hinanden. Det var mærkeligt bare at kigge på hinanden uden at sige noget, men til sidst fik vi lov til at snakke sammen, hvis bare det ikke handlede om os selv eller om Robinson Ekspeditionen, siger han.

Selvom Martins ophold på øen kun varede 10 dage, har oplevelsen sat sine spor hos den 30-årige fynbo.

- Det var grænseoverskridende på mange måder. Vi fik ikke noget mad på øen, og vi var hele tiden omgivet af kameraer til lands, til vands og i luften. Og mig, der altid plejede at blive sur og vrisse ad andre, hvis jeg var sulten, siger han og fortæller, at det lykkedes ham at lære at kontrollere sin vrede under opholdet.

Og den evne har han tilsyneladende også taget med hjem til Nr. Søby.

- I dag skal der meget mere til, før jeg bliver sur, siger Martin Lundsgaard.

For Martin Lundsaard var det ikke nemt at skulle forlade sin lille familie i Nr. Søby for at rejse til den anden side af kloden. Foto: Kurt Rasmussen
Annonce

Tæt på tårer

Men under Robinson Ekspeditionen satte en kraftig rygsmerte hans fysik på en prøve, og lægerne anbefalede, at han rejste hjem.

- Da jeg fik beskeden af Jakob Kjeldbjerg for åbent kamera, kom det som en overraskelse, og jeg havde svært ved at holde tårerne tilbage, men jeg havde lovet mig selv, at jeg ikke skulle være en af dem, der græd på tv. Det var svært at kontrollere følelserne, for jeg havde været så meget igennem for at nå dertil, og det fyldte rigtig meget, siger Martin Lundsgaard, der løste situationen ved at tage et lille trick i brug.

- Jeg kunne se for mig, hvordan jeg sad hjemme i min egen stue og så mig selv som en af dem, jeg selv havde råbt ad, og det var det værst tænkelige, siger han, men kommer dog med en lille indrømmelse.

- Jeg er blevet klogere, og nu ved jeg, hvorfor nogle af de andre deltagere har reageret som de gjorde. Robinson Ekspeditionen er meget hårdere, end den lige ser ud til, siger Martin Lundsgaard.

Martin Lundsgaard er 30 år og selvstændig med sit eget firma, Fyn Rens, hvor han klargør biler. Foto: Kurt Rasmussen
Martin Lundsgaard nåede at deltage på øen i 10 dage, inden en rygskade sendte ham hjem. Pr-foto
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce