Annonce
Midtfyns Posten

Rudme: Grundtvig, Kold og Ingemann går på YouTube

På billedet ses fra venstre Tyge Mortensen, Birte Fahnøe og Lars Thorkild Bjørn foran Christen Kolds hus i Ryslinge, hvor Kold startede en af Danmarks første højskoler i 1851. PR Foto
Annonce

Rudme: Kendskabet til tre store skikkelser i dansk ånds- og kulturliv, N.F.S. Grundtvig, Christen Kold og B.S. Ingemann, kan nu udbredes til endnu flere.

Det sker gennem et digitaliseringsprojekt, hvor lyd- og billedfortællinger om de tre er blevet tilgængelige for alle via hjemmesiden www.grundtvigkold.dk og YouTube.

Det er foredragsholderen og højskolemanden Lars Thorkild Bjørns poetisk-historiske fortællinger om Grundtvig, Kold og Ingemann, der er blevet digitaliseret.

Fortællinger og foredrag som Lars Thorkild Bjørn over de seneste fire årtier har præsenteret for tusindvis af danskere landet rundt.

Annonce

Lanceres 13. december

Det er Friskolearkivet og Landsbyhøjskolen, der for godt et år siden tog initiativ til digitaliseringsprojektet.

Det er sket med økonomisk bistand fra Grundtvigs Fond, Grundtvigsk Forum, Folkehøjskolernes Forening, Den Faberske Fond og Fonden for Fynske Bank.

Tyge Mortensen, forstander for Landsbyhøjskolen i Rudme, IT-studerende Anton Mortensen og formand for Friskolearkivet, Birte Fahnøe Lund, har i nært samarbejde med Lars Thorkild Bjørn stået for virkeliggørelsen af projektet. Projektet lanceres fredag 13. december ved en reception på Vartov i København, hvor Bertel Haarder introducerer og åbner den nye hjemmeside.

Samtidig er der mulighed for at ønske Lars Thorkild Bjørn tillykke med hans 85 års fødselsdag dagen før.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce