Annonce
Midtfyns Posten

Rygeost fra Meyers og Mejeriet Midtfyn vandt årets Gourmetpris

Meyers rygeost fra Mejeriet Midtfyn blev kåret som årets bløde ost ved mejeribranchens konkurrence Gourmetprisen. PR-foto
Årets bedste bløde ost er rygeost fra Meyers og Mejeriet Midtfyn. Den blev kåret ved mejeribranchens konkurrence Gourmetprisen.
Annonce

Allested-Vejle: En rygeost fra Meyers produceret på Mejeriet Midtfyn i Allested-Vejle er blevet kåret til årets bedste bløde ost.

57 mejeriprodukter fra mejerier i hele landet stillede op i årets udgave af mejeribranchens prestigefulde konkurrence, Gourmetprisen, hvor der blev kåret vindere i fire kategorier: hård ost, blød ost, smør og blandingsprodukter samt konsum og iscreme.

Efter to dages bedømmelse var dommerpanelet klar til at kåre vinderne, og Meyers økologiske rygeost 20 % vandt prisen som den bedste bløde ost.

Det professionelle dommerpanel havde masser af roser til den fynske klassiker fra Meyers:

“Dette er mejeriinnovation i verdensklasse. Her er rygeosten, vi ikke vidste, at vi havde savnet hele vores liv. Delikat røgsmag, fin syre, og lige præcis den cremede konsistens, som man hidtil har været nødt til at piske sig til i køkkenet. Her er produktet, som kan det selv. Revolutionerende.”

Kategori- og innovationschef i Meyers, Ann Secher, er glad for prisen:

- Da vi modtog prisen forleden, sagde jeg, at det var vidunderligt at se andre være lige så begejstrede for rygeosten, som vi selv har været hele vejen fra idéstadie til endeligt produkt. Det føles dejligt at kunne være med til at bevare og tilmed forny en stolt, dansk mejeritradition, da rejsen netop startede med en drøm om at lave den ultimative rygeost, siger Ann Secher i en pressemeddelelse.


Det føles dejligt at kunne være med til at bevare og tilmed forny en stolt, dansk mejeritradition, da rejsen netop startede med en drøm om at lave den ultimative rygeost.

Ann Secher, kategori- og innovationschef i Meyers


Annonce

Årlig pris

Gourmetprisen arrangeres af Mejeriforeningen som en del af International Food Contest, der hvert år afvikles i Herning af den danske mejeribranche. I år blev prisen uddelt i København på grund af corona. Gourmetprisen præmierer sine vindere ud fra en bred gastronomisk kvalitetsforståelse om velsmag og lækkerhed.

Gourmetprisen blev stiftet i 2003 i regi af Landsmejeriudstillingen (som i dag hedder International Food Contest) for at synliggøre den kvalitet og innovation, som findes i danske mejeriprodukter. Gourmetprisen har ikke fokus på mejeritekniske detaljer, men henvender sig derimod til kokke og andre frontløbere for mad og smag med sit fokus på produkternes gastronomiske kvaliteter. Dette forhold afspejler sig i dommerpanelet, som typisk består af kokke og professionelle gastronomiske formidlere.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Midtfyns Posten

10.000 julelys i Sdr. Nærå

Annonce