Annonce
Midtfyns Posten

Søndag går Marie fra dør til dør: Samler ind til udsatte børn

Børns Vilkår samler ind. Pressefoto: Børns Vilkår
Frivillige går søndag på gaden for at samle ind til Børns Vilkår og Børnetelefonen. Én af de frivillige er Marie Louise Rasmussen fra Rudme. Deres arbejde er vigtigt, mener hun.

Midtfyn: Hvis der søndag 21. marts lyder et ekstra ring fra dørklokkerne i det midtfynske, skyldes det med al sandsynlighed de frivillige, der er gået på gaden i en god sags tjeneste.

Børneorganisationen Børns Vilkår afholder nemlig landsindsamling til fordel for Børnetelefonen.

Børns Vilkår samler ind til arbejdet for udsatte børn i Danmark og oplever, at rigtig mange danskere ønsker at støtte ved at gå på gaden til årets indsamling, står der i en pressemeddelelse fra organisationen.

Én af dem er 63-årige Marie Louise Rasmussen fra Rudme.

Søndag samler hun dog ind i Ringe, hvor hun har fået tildelt en rute.

- Jeg samler ind, fordi Børns Vilkårs arbejde er meget vigtigt. Det skal støttes. De samler ind, fordi der ikke er givet penge nok fra de offentlige myndigheder, siger hun.

- Og Børnetelefonen er specielt vigtig, fordi børn er ekstremt loyale over for voksne i alle sammenhænge. Derfor er det vigtigt med en instans, hvor de ikke skal føle sig ansvarlige over for nogen. Hvor de kan sige, hvad de tænker og føler, tilføjer Marie Louise Rasmussen, der har været lærer på Rudme Friskole i 20 år.

Det er langt fra første gang, at Marie Louise Rasmussen samler ind til et godt formål. Hun har både samlet ind for Dansk Flygtningehjælp og Red Barnet.

Denne gang bliver det med masser af håndsprit, god afstand og mundbind.

- Håndspritten er vigtig, når man ringer dørklokker, siger hun.

Annonce

Børn og unge i klemme

Børns Vilkår samler blandt andet ind til Børnetelefonen, som hjælper og rådgiver tusindvis af børn og unge med samtaler om blandt andet angst, spiseforstyrrelser, selvskade, stress, selvmordstanker og ensomhed. I 2020 havde Børnetelefonen 52.700 samtaler med børn og unge.

Men Børnetelefonen kan hjælpe endnu flere, hvis den havde flere ressourcer. Over halvdelen af alle henvendelser bliver således ikke besvaret.

- Desværre henvender mange børn sig forgæves, fordi der er kø på linjen, skriver Børns Vilkår i pressemeddelelsen.

Med coronavirussens indtog i Danmark og den medfølgende nedlukning kom mange børn og unge i klemme.

- Mange blev isoleret i hjem med vold og misbrug. Vi så, at Børnetelefonen blev en livline for rigtig mange børn og unge, står der videre.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Midtfyns Posten

Litteraturkreds om sorg

Annonce