Annonce
Midtfyns Posten

Søndagsoplevelser på museer sommeren over

På stenmuseet i Davinde kan man få hjælp til at finde ud af, hvad medbragte sten er for nogle. Privatfoto
Fra maj til oktober holder Hudevad Smedjemuseum og Davinde Stenmuseum åbent den 2. søndag i hver måned, næste gang søndag 26. maj.
Annonce

Davinde-Årslev: Der er ekstra gode muligheder for anderledes oplevelser fra maj til oktober, hvor Hudevad Smedjemuseum og Davinde Stenmuseum holder åbent anden søndag i hver måned.

På Stenmuseet i Davinde grusgrav kan både børn og voksne lære om de sten, der findes i Danmark, og se hvor de kommer fra. Der er også flotte udstillinger af fossiler, krystaller, og sand fra 500 strande.

Gæster inviteres til at tage egne stenfund med. Museets frivillige fra Den Fynske Stenklub kan hjælpe med at bestemme stenene.

Davinde Stenmuseum har åbent kl. 14-17, og der er gratis entré for alle.

I Hudevad kan man selv få lov at smede. Privatfoto
Annonce

Få lov at lege smed

Hudevad Smedjemuseum blev etableret i 2009 takket være en generøs donation fra A.P. Møller og hustru Chastine McKinney Møllers Fond til almene formål. Selve smedjen fra 1907 blev nænsomt renoveret, og en permanent udstilling er indrettet i Hudevad Radiatorfabriks første maskinhal fra 1931.

Museet viser de smukke kunstsmedeværker i gylden messing og sort smedejern, men der fortælles også om Hudevad-radiatorerne og om menneskene bag håndværket. Der vises en film på 10 minutter.

Ved esse og ambolt kan alle over otte år lov at prøve at smede. Børn skal være i følge med en voksen, men der er kyndig vejledning, og man får sin ting med hjem.

Hudevad Smedjemuseum i Årslev er åbent kl. 13-16. Entré for voksne er 30 kroner. Børn kommer gratis ind.

Annonce
Annonce
Midtfyns Posten

40-års jubilæum

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce