Annonce
Midtfyns Posten

Søren Ulrik Thomsen fortæller smukt og bekymret om storbyen

Mai Skydt Villadsen har skrevet ugens bogtip. Foto: Alex Tran
Storbyen granskes, elskes og vækker undren i denne lille bog "Om storby". Her er masser af stof til eftertanke.
Annonce

Søren Ulrik Thomsens poetisk dansende og energisk tilbageskuende storbyrealisme får følgeskab af den verbale lussing, af udråbstegnet og spørgsmålene i denne lille samling om dén storby, forfatteren har oplevet og skrevet om i årtier. "Om storby" er smukt formet af uddrag fra bl.a. "Repremiere i mit indre mørke" (essays), "En hårnål klemt inde bag panelet" (erindringer, essays), "City Slang" (digte) og "Rystet spejl" (digte).

Søren Ulrik Thomsens elskede storby er mulighedernes by, som man kan fare vild i, drømme i, mindes i og undres i.

Det er umuligt ikke at smittes af forfatterens fascination, kærlighed og undren, når han formulerer sig som her: "(...) når det slår mig, at jeg bare behøver at dreje om næste hjørne for at være et sted, hvor ingen kender mig, og hele livet kan begynde forfra."

Annonce

Stort og småt i storbyen

Søren Ulrik Thomsen fortæller om stort og småt i storbyen - og om det store i det små. Hans dans med sproget og evne til at lade sætninger vokse ind i sig selv og hinanden for at finde endnu mere poesi og mening findes ikke lige så vellykket hos ret mange andre forfattere.

"Om storby" handler om et menneskes eksistentielle "boost" i mødet med storbyen og om samme menneskes undren over en moderne udvikling mod "rigmandskvarterer så tavse som graven". Nu frygtes: "en forandring mod stilstand".

"Om storby" er essayuddrag, der svirper med halen, en opsang, en nekrolog, en kontaktannonce, en kærlighedserklæring, en ode, et spørgsmål osv. osv. En velsmagende reduceret sauce kogt på forfatterens imponerende bagkatalog.

"Om storby" giver stof til eftertanke. En lille, men kontant, drømmende og meget elegant bog. Den perfekte værtindegave eller gaven til studenten.

Reserver "Om storby" på bibliotek.dk eller spørg om hjælp på biblioteket.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce