Annonce
Midtfyns Posten

Sang-succes i coronaens skygge: Børnefamilie inviterer til digital morgensang

En børnefamilie fra Ringe synger hver morgen fællessang live på Facebook. Det er blevet en stor succes, og hver morgen kigger flere og flere børnefamilier med.
Annonce

Ringe: - Under normale omstændigheder ville det aldrig kunne lade sig gøre. Men fordi vi nu har brug for at være en del af et fællesskab, så giver det mening. Og det er smukt.

Sådan lyder det fra Anne Farup, mor til tre, der ligesom mange andre familier holder sig hjemme i disse corona-tider.

Sammen med sin mand Lasse Helvig har hun de seneste dage sunget morgensang med andre børnefamilier klokken otte om morgenen. Det foregår i corona-sikkerhed og derfor live på Facebook, hvor andre brugere i realtid kan se børnefamilien spille på guitar og synge ”Mariehønen evigglad”, ”Jeg ved en lærkerede” og meget andet.

- Første dag var der omkring 20 mennesker, der så med, og det var primært vores venner. Men nu er der over 150, der kigger med, fortæller en rørt Anne Farup på fjerdedagen.

Sådan kan du være med

Klik ind på Facebook-siden ”I Gang med Sang”.

Hver morgen klokken otte starter Anne Farup og Lasse Helvig en live-video, hvor du kan følge med.

Sangteksterne fremgår af opslaget, og børnefamilien opfordrer alle til at synge med.

Annonce

I økonomiske vanskeligheder

Da statsministeren lukkede landet ned, blev Anne Farup og Lasse Helvigs levebrød sat i fare.

Tidligere efterskolelærer Lasse Helvig laver musikfortællinger og spiller i bandet The Boyband, hvor kalenderen var propfuld.

Anne Farup har virksomheden ”I Gang med Sang”, hvor hun tager ud på virksomheder og skoler og arrangerer fællessang. Virksomheden er relativ ny, men hun havde netop landet aftaler med Storms Pakhus, Esbjerg Streetfood, Ørstedspavillionen i Rudkøbing og Tobaksgården i Assens, inden coronaen brød løs.

- Da statsministeren gik på skærmen, kunne vi se, at alle vores penge og hele vores indtægtsgrundlag røg. Det var en mavepuster, siger Anne Farup.

Selvom den digitale morgensang er helt gratis at deltage i, er det derfor også med et økonomisk sigte.

- Nu må vi så nogle frø og skabe et fællesskab, som vi kan bygge videre på, siger hun.

Af samme årsag er ægteparret også ved at se på, om der kan stables en digital aftenkoncert for voksne på benene. Formen er dog endnu ikke helt på plads.

- Måske skal folk betale, og måske kan de støtte, hvis de har lyst, siger Anne Farup, som planlægger en ”rigtig” koncert til efteråret, så folk får noget for pengene. Et slags gavekort om man vil.

Annonce

Noget at stå op til

Morgensangen henvender sig imidlertid mest til børn, og derfor er kan man også se syv-årige Emilia og knap toårige Konrad danse og synge med.

- Det foregår selvfølgelig på vores præmis, for det er vores arbejde, men vi prøver at få dem med, siger Anne Farup og fortæller, at det er frivilligt, og at treårige Alvin ikke har lyst til være med.

For Anne Farup, som med egne ord er ”mega ekstrovert”, er morgensangen et godt indspark i nogle usædvanlige dage.

- Det her har beriget min hverdag, så jeg føler, jeg har noget at stå op til – selvfølgelig udover mine børn, siger hun.

Selvom fællessangen foregår på afstand, og hun ikke selv kan se eller høre, hvor mange der rent faktisk synger med på den anden side af skærmen, er hun ikke i tvivl om, at det giver værdi.

- Det giver et åndeligt fællesskab, som vi har brug for lige nu. Vi har brug for, at vi står op sammen hver dag, og at vi starter dagen godt med morgensang. Og det er egentlig bare det, vi faciliterer, siger Anne Farup.

Sang og musik er levebrødet for familien Farup-Helvig i Ringe, og siden onsdag i sidste uge er det smuldret væk i corona-kaos. I stedet sørger familien nu for et digitalt morgensangtilbud - direkte fra stuen i hjemme i Ringe hver morgen klokken 8. Privatfoto
Det er ikke nemt at være "mega ekstrovert", når man er i corona-isolation inden for hjemmets fire vægge, men med sin morgensang på Facebook har Anne Farup fundet et sted at dyrke sin udadvendte side. Privatfoto
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Midtfyns Posten

Caféquiz på Gluds Café

Midtfyns Posten

SF har valgt ny bestyrelse

Annonce