Annonce
Midtfyns Posten

Se billederne fra dengang, Ringe havde et friluftsbad

Ringe Friluftsbad, udspring ca. 1950-55. Foto: Ringe Lokalhistoriske Arkiv
Ringe Lokalhistoriske Arkiv har fundet gamle fotos fra friluftsbadet, som blev anlagt i 1935.

Ringe: En kold vinterdag kan man sagtens dagdrømme sig væk til varmere tider. For eksempel til dengang, Ringe havde sit eget friluftsbad.

Ringe Idrætspark blev grundlagt i 1934 og den 7. juli 1935 blev friluftsbadet taget i brug.

I bogen ”Ringe Sogn” af H.M. Henriksen fra 1948 er Rubjerglund beskrevet:

”Medens fabrikant C. M. Christoffersen var formand for Håndværker- og Industriforeningen, tilplantedes Rubjerg Banke, og byen fik en lystskov, Rubjerglund, som ikke var langt borte, og hvor der er en fin mødeplads til store friluftsmøder.

Et kig i billedarkivet

Vores folkemindesamlinger og lokalarkiver er fyldt med historier om folk og fæ, der har haft og har betydning for vores landsbyer og lokalsamfund i dag.

Vi har bedt arkiverne dykke ned i de mest dramatiske, spændende og interessante fortællinger for at kunne dele dem med jer læsere.

Lokalarkiverne og folkemindesamlingerne bidrager på skift med historier fra vores lokalområder.

Nord herfor blev anlægget 1935 udvidet med friluftsbad og boldbane, idet margarinefabrikant C. Bøgh-Sørensen satte sig i spidsen for agitationen og fik tegnet 300 medlemmer og et pengebeløb på 14.000 kroner til anlæg efter havearkitekt Wads tegning.

På en stiftende generalforsamling i sommeren 1934 valgtes urmager Eriksen til formand og gennemførte anlægget efter en noget mindre plan.

Ringe Friluftsbad ca. 1950-55. Foto: Ringe Lokalhistoriske Arkiv
Annonce

Badende ungdom

Den 7. juli 1935 stod anlægget færdig på den gamle skolejord og toges i brug af en talrig badende ungdom. Dette anlæg hører til byens største seværdighed. Her udfolder der sig i varme sommerdage et herligt badeliv omkring det betonstøbte, reglementerede bassin, hvis vandværksvand stadig ved pumpeværk fornyes og holdes rent.


Her udfolder der sig i varme sommerdage et herligt badeliv omkring det betonstøbte, reglementerede bassin, hvis vandværksvand stadig ved pumpeværk fornyes og holdes rent.


Ringe Friluftsbad ca. 1935-50. Foto: Ringe Lokalhistoriske Arkiv

Nord herfor på det gamle Holmehøj blev anlagt et stadion med rendebane omkring en fin boldplads, en god tumleplads for Ringe Boldklub, stiftet 1915. Omkring det hele er en terrasseformet tilskuerplads. På vestskråningen har vi en pragtfuld friluftsscene, når sommersolen synker i baggrunden bag læbæltets trækroner. Alle disse anlæg fremtræder som et smukt hele og er vistnok uden sidestykke i byer af Ringes størrelse.”

Nyanlagt stadion og friluftsbad ca. 1935-1940. Foto: Ringe Lokalhistoriske Arkiv
Annonce

Svømmehal indviet

I 1968 ændrede Ringe Idrætspark navn til Ringe Friluftsbad. Det blev senere til Ringe Svømmehal og Friluftsbad. I maj 1973 blev svømmehallen indviet og i august 1974 blev det gamle friluftsbad lukket, da det var nedslidt og udtjent.

Et nyt udendørs bassin bliv etableret parallelt med svømmehallen og blev indviet den 11. juni 1977.

I 1980 blev Ringe Hallen, Ringe Svømmehal og Friluftsbadet til Midtfyns Fritidscenter.

Det blev besluttet i august 1988, at friluftsbadet ikke skulle genåbne, da det ville kræve store investeringer. Herefter flyder det lidt ud. Antagelig skal vi ca. 10 år længere frem inden det endelige dødsstød blev givet. Da havde bassinet stået tomt i flere år.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Midtfyns Posten

Søndagsåbent på Egeskov Mølle

Annonce
Forsiden netop nu
Midtfyns Posten

Litteraturkreds om sorg

Annonce