Annonce
Midtfyns Posten

Sejltur og oplevelser: Red Barnet klar med nye tilbud til sårbare familier

22 børn og unge kom sidste sommer med på et togt med skonnerten Fylla. Den mulighed tilbyder Red Barnet igen til sommer til børn og unge. Arkivfoto: Søren Stidsholt Nielsen
Børn og unge får til sommer igen mulighed for at komme på sommertogt med skibet Fylla.
Annonce

Faaborg-Midtfyn: Red Barnet i Faaborg-Midtfyn, der for nylig holdt generalforsamling, kan se tilbage på et intenst år i lokalforeningen, hvor coronanedlukningen i samfundet har påvirket mange børn og unge.

- Efter nedlukningen i marts 2020 indså vi, at der måtte gøres noget for alle de børn og familier, som pludselig var isolerede derhjemme uden skolegang og fritidsaktiviteter. Det blev til flere hjælpepakker og omsorgsopkald, hvor vi lykkedes med at opretholde en rigtig god kontakt til familierne i vores sociale aktiviteter og støtte dem i den første usikre og krævende tid i coronakrisen. Så på mange måder har det været et ekstraordinært og historisk år i vores arbejde, skriver formand Elna Johansen i en pressemeddelelse.

Red Barnet i Faaborg-Midtfyn har to faste tilbud – dels en familieoplevelsesklub for socialt udsatte familier, og dels ”Et godt fritidsliv for alle”, der er et tilbud til børn i skolealderen, der har brug for hjælp til et at få et godt og aktivt fritidsliv. ”Et godt fritidsliv for alle” er et samarbejde mellem Faaborg-Midtfyn Kommune og Red Barnet, hvor over 200 børn om året får hjælp i form af vejledning og økonomisk støtte.

Annonce

Sommertogt med Fylla

I sommeren 2020 kom der et nyt tilbud, da 22 børn og unge kom med på et sommertogt med skonnerten Fylla. Dette tilbud er der også mulighed for at tilbyde i sommerferien i år.

- Familieoplevelsesklubbens aktiviteter blev sat på pause i foråret 2020, men heldigvis blev der lukket op for forsamlingsforbuddet, således at vi kunne tage på en weekendtur med klubben til Djursland, hvor vi besøgte Skandinavisk Dyrepark og Fregatten Jylland. Vi har igen i år mulighed for at tage på sommerlejr med Familieoplevelsesklubben, og turen går til Vadehavet syd for Ribe, oplyser Elna Johansen.


Efter nedlukningen i marts 2020 indså vi, at der måtte gøres noget for alle de børn og familier, som pludselig var isolerede derhjemme uden skolegang og fritidsaktiviteter. Det blev til flere hjælpepakker og omsorgsopkald, hvor vi lykkedes med at opretholde en rigtig god kontakt til familierne i vores sociale aktiviteter og støtte dem i den første usikre og krævende tid i coronakrisen.


Red Barnet i Faaborg-Midtfyn vil fortsætte kampen for alle børns ret til en god og tryg barndom.

- Det gør vi gennem vores sociale aktiviteter under hensyntagen til coronapandemien og restriktioner. Sårbare børn er jo altid dem, som står svagest i alvorlige kriser, så der er mere brug for Red Barnet end nogensinde. Men det kræver frivillige, der har lyst til at gøre en forskel for disse børn, påpeger Elna Johansen.

Hvis du har lyst til at være med til at gøre en forskel, kan du kontakte formand for Red Barnet i Faaborg-Midtfyn Elna Johansen på tlf. 40278004.

Annonce
Annonce
Midtfyns Posten

Natkirke i Nazarethkirken

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce