Annonce
Midtfyns Posten

Skoleelever fra Broby var værter for italienske gæster

Udveksling er givende. 8. klasse på Brobyskolerne lærte, hvorfor italienere nogle gange går så langsomt.
Annonce

Broby: I sidste uge havde 8. klasse på Brobyskolerne besøg af 40 elever og fire lærere fra Italien.

Gæsterne var indkvarteret privat, og det bragte både værter og gæster sammen på en fin måde, fortæller skolen.

- Der går ikke lang tid før venskaber knyttes på kryds og tværs af eleverne og selvom sproget ind imellem er en hindring eller kilde til små misforståelser, så er en udveksling bare så givende, lyder det fra lærer Erika Wünche i en pressemeddelelse.

Annonce

Det skal nydes

Og på en fælles udflugt kom kulturforskellene i fokus.

- Hvorfor går italienere så langsomt? Det spørgsmål blev jeg stillet af nogle af mine elever, fortæller Erika Wünche.

- Vi var på sightseeing i Odense, på Egeskov Slot og i de smukke Svanninge Bakker. Vi havde lagt et program og ville gerne nå det hele på kort tid. Vi syntes, at de italienske elever og lærere gik så langsomt og hele tiden sakkede bagud.

- Jeg stillede min italienske kollega spørgsmålet, og hun svarede: "Hvorfor går I danskere så hurtigt? I har de fineste museer, de yndigste huse, fantastiske slotte og de smukkeste landskaber og alligevel skynder I jer forbi. Vi italienere kan lide at nyde de smukke syn, den friske luft, stoppe lidt op og suge indtrykkene til os, sætte os lidt og tale sammen."

- Vi fandt ud af, at italienere er langsomme på den fede måde. Ikke for at irritere os, men fordi de nød vores program og ville have det meste ud af det, fortæller Erika Wünche og slutter med en opfordring til, at vi alle sænker farten og nyder de gode øjeblikke lidt mere.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Midtfyns Posten

Konfirmationer uge 33

Annonce