Annonce
Midtfyns Posten

Slagkraftig premiere på Foreningernes Dag

Blandt de medvirkende foreninger var der mest ramasjang over Midtfyns Shuri-Ryu Karateklub, der gav opvisning flere gange i løbet af Foreningernes Dag. Foto: Palle Søby
Selv om regnen lagde en dæmper på tilstrømningen til den første Foreningernes Dag, blev det alligevel en historisk dag, hvor Ringe fik den længste gågade i byens historie. 35 foreninger var tilmeldt, og der var klart mest ramasjang over karateklubbens opvisninger.
Annonce

Ringe: Arrangørerne af den første Foreningernes Dag i nyere tid havde opfordret til, at de medvirkende foreninger gerne måtte have en "aktiv stand", hvor der skete noget.

Den opfordring tog de seriøst, de cirka 20 medlemmer af Midtfyns Shuri-Ryu Karateklub, der havde indtaget det strategisk vigtige hjørne ud for boghandlen nederst i Algade.

De både slog på tromme og slog ikke bare ét men mange slag for foreningen og karatesporten.

Således havde nogle af karatebørnene medbragt en tromme, som de løb ned gennem gaden og slog på for at gøre opmærksom på næste opvisning.

- Det er en fed måde at vise karate på. Folk er nysgerrige og spørger ind til det. Karate kan måske lyde lidt farligt, men på den her måde, hvor der også er børn med, kommer det ned på jorden, så folk kan se, at det slet ikke er så farligt, sagde chefinstruktør Kamilla Knudsen.

- Og så er det en fin lejlighed til at få snakket med nogle af de andre foreninger, som er med i dag, tilføjede hun.

Det blev en hæsblæsende og våd oplevelse for Dorthe Rykind-Eriksen fra Øster Hæsinge og hendes syvårige søn, Silas, at være med på børneloppemarkedet. Men de fik solgt helt godt ud af tøj og legetøj. Foto: Palle Søby
Annonce

Godt humør trods regn

35 foreninger havde tilmeldt sig Foreningernes Dag i lørdags. Nogle af dem holdt sig væk på grund af det regnfulde vejr, som givetvis også lagde en dæmper på tilstrømningen af folk.

- Nej, vejret er ikke med os. Men omvendt er det her jo egentlig udmærket spejdervejr. Det er fint, at foreningerne kan eksponere sig på sådan en dag, sagde Christian Bjergager, gruppeleder hos KFUM-spejderne, der servererede friskbagte pandekager over bål på Torvet.

Rækken af foreninger strakte sig fra Torvet ned gennem Algade, mens det årlige børneloppemarked bredte sig fra kirkepladsen og hele vejen op gennem Jernbanegade, der ligesom Algade var spærret for biltrafik.

På den måde blev det også en lidt historisk dag, fordi Ringe for en dag fik den længste gågade i byens historie.

- Det begyndte med, at stativet med tøj væltede tre gange, og alt regntøjet er allerede gennemblødt. Men det er gået rigtig godt med salget. Vi har allerede solgt halvdelen af, det, vi havde med. Der er en god stemning, og folk er søde og rare, fortalte Dorthe Rykind-Eriksen fra Øster Hæsinge, som sammen med sin søn, Silas på syv, havde en stand med tøj og legetøj på kirkepladsen.

Annonce

Tilfredshed i Jernbanegade

I Butik Binau 32 fandt vi Lene Kildevæld Andersen og Maria Klausen, der havde været i gang siden halv syv om morgenen med at måle op til stande og gøre det hele klar til dagen, som Ringe Handelsstandsforening stod bag.

- Vejrguderne har ikke været med os. Men vi hører, at folk synes, det er et godt arrangement. 35 foreninger havde tilmeldt sig Foreningernes Dag, og 45 var tilmeldt børneloppemarkedet, så det synes jeg er fint, selv om nogle ikke kom på grund af regnen. Så jeg er klar til at fortsætte det her næste år, sagde Lene Kildevæld Andersen.

På sin vis var der tre arrangementer i ét: Foreningernes Dag, børneloppemarked - og så havde forretningerne i Jernbanegade besluttet at gå all-in og opfordret alle til at bakke op og holde åbent denne dag.

- Jeg er så glad for, at så mange er kommet alligevel trods regnen. Og det ser ud til, at stort set alle har holder åbnet i dag. For eksempel har fotohandleren, der normalt har lukket om lørdagen, valgt at holde åbent, sagde Charlotte Hvenegaard fra Hudplejeklinikken.

De handlende i Jernbanegade sluttede dagen med en forfriskning på Kontoret, hvor de også fik en snak om, hvordan det så var gået med det nye tiltag.

- Vejret er jo altafgørende. Men vi har haft mange igennem, og det er dejligt, at så mange har trodset vejret. Det er rigtig godt at komme ud på gaden. Så kommer vi i snak med en masse, sagde Charlotte Hvenegaard fra Hudplejeklinikken, der havde en stand med blandt andet gratis cremeprøver og chokolade ude på fortovet.

Både Jernbanegade og Algade var spærret for biltrafik, og dermed havde Ringe pludselig den længste gågade i byens historie. Foto: Palle Søby
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce