Annonce
Midtfyns Posten

Snart lys i mørket: Ringe Bio ser frem til at åbne igen

Torbjørn Wahl, formand for den foreningsdrevne Ringe Bio, ser frem til, at der atter kommer folk i de røde plyssæder for at se film. Foto: Michael Bager
Efter over to måneders lukning har biograferne igen fået lov til at lukke folk ind for at se film. Ringe Bio vil åbne igen den 8. juni og muligvis før, hvis det er praktisk muligt.
Annonce

Ringe: Der har været tomt i landets biografsale siden midten af marts, hvor biograferne som store dele af resten af samfundet måtte lukke som følge af coronakrisen. Men nu lysner det i biografmørket. Efter folketingspartiernes aftale forleden om genåbning må der nu igen vises film på det store lærred.

Men i Ringe Bio må folk vente lidt endnu med at sætte sig i de røde plyssæder.

- Vi holder foreløbig fast i, at vi åbner biografen igen mandag den 8. juni. Det var den dato, vi tidligere har fået anvist af myndighederne, siger Torbjørn Wahl, formand for Ringe Bio.

Men hvis det praktisk kan lade sig gøre at åbne biografen før, vil det naturligvis ske.

Mandag aften holder medlemmerne af bestyrelsen i den foreningsdrevne biograf møde, hvor de skal drøfte mulighederne for at åbne biografen tidligere.

- Vi er begyndt at købe plexiglasskærme. Vi er foreningsdrevet med frivillig arbejdskraft, så vi skal være sikre på, at vi kan få de rette folk, der ikke er udsatte, til at komme og passe funktionerne. Vi skal også være sikre på, at vi kan få film at vise, men hvis vi kan, vil vi gerne forcere en åbning, siger Torbjørn Wahl.

Annonce

Ingen økonomisk nød

Hvis de oprindelige planer om en genåbning 8. juni fastholdes, er premierefilmen til det længe ventede gensyn med biografen på plads. Det bliver den danske film "En helt almindelig familie", instrueret af Malou Reymann.

Ringe Bio har ikke lidt nogen økonomisk nød under de mere end to måneders lukning.

- Vi får jo stillet bygningerne gratis til rådighed af Faaborg-Midtfyn Kommune, så vi har ingen udgifter til husleje bortset fra el og varme, og det er begrænset, hvad det koster. Desuden har vi lutter frivillig arbejdskraft, så vi har ingen lønudgifter, siger Torbjørn Wahl.

- Mens vi har holdt lukket, har vi blandt andet opgraderet lydsystemet i biografen, tilføjer han.

Ringe Bio solgte sidste år 12.500 billetter - en stigning på 2500 solgte billetter i forhold til året før. Dermed var det et af de bedste år for biografen, siden frivillige kræfter overtog driften af biografen i 2004.

- Vi havde også to gode måneder i januar og februar i år, inden vi måtte lukke. På grund af den lange pause fortsætter vi med at spille til længere ind i juni, inden vi holder sommerferie. Normalt vil vi gå på sommerferie omkring 18. juni, men nu forlænger vi til omkring 1. juli, og så begynder vi igen efter sommerferien i starten af august, oplyser Torbjørn Wahl.

Annonce

Faaborg og Korinth venter

Kommunens to øvrige biografer venter også lidt endnu med at åbne for forestillinger. Helios Film- og Kulturhus i Faaborg åbner for at vise film igen den 8. juni.

- Mine damer og herrer, den 8. juni 2020 slår vi dørene op og ruller scenetæppet fra. Den 8. juni spiller vi nemlig vores første forestilling, efter at corona-pandemien har løbet hornene af sig. På bestyrelsens vegne vil jeg sige tusind tak for den kæmpe opbakning, både under lukningen, men bestemt også her, hvor vi åbner igen. Vi glæder os over fællesskabet om Helios Film- og Kulturhus, skriver formand Lars Kensmark lørdag i et opslag på Facebook.

I Korinth Kino er det fortsat uvist, hvornår der igen vises film.

- Vi har ikke haft tid til at holde møde om det endnu. Men vi håber, at vi kan åbne engang i juni et par uger eller tre før sommerferien, siger biografdirektør Thomas Christensen fra Korinth Kino.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce