Annonce
Midtfyns Posten

Sogne flytter konfirmationer: Se de nye datoer her

Som udgangspunkt flyttes konfirmationerne i en række af kirkerne til august. Konfirmanderne og deres familier har dog mulighed for at holde fast i den oprindelige dato, hvis de ønsker det. Pressefoto
Konfirmanderne kan dog vælge at holde fast i den oprindelige dato.

Faaborg-Midtfyn: Konfirmanderne fra blandt andre Brahetrolleborg, Krarup, Øster Hæsinge og Sdr. Broby kirker skal finde kalenderen frem og sætte et nyt kryds.

Det er nemlig blevet besluttet, at alle konfirmationer i de nævnte kirker som udgangspunkt rykkes til august og september.

- Vi er jo i en tid, der er præget af usikkerhed med restriktioner, afstandskrav og forsamlingsforbud i forhold til at kunne være nogle mennesker i kirken, og at de unge mennesker også får mulighed for at holde en fest, siger provst Lars Ole Jonssen fra Faaborg Provsti.

Annonce

Den nye plan

Den nye plan for de midtfynske kirker i Faaborg Provsti ser nu sådan ud:

I Nr. Broby Kirke er konfirmationen udskudt fra søndag 11. april til søndag 5. september. Sognepræst Sanne Hermannsen Hvorslev tilbyder dog at konfirmere 11. april, hvis nogen ønsker at fastholde den dato.

I Allested-Vejle fastholdes søndag 25. april som konfirmationsdato ved begge kirker. Men i år vil lørdag 14. august også være en mulighed.

I Krarup Kirke vil der blive holdt konfirmationer søndag 22. august, i Ø. Hæsinge Kirke lørdag 28. august og i Brahetrolleborg Kirke søndag 29. august.

I Sdr. Broby er konfirmationen udskudt fra søndag 2. maj til lørdag 4. september klokken 9 og 11.

I Sandholts Lyndelse og Vester Hæsinge fastholder de indtil videre datoerne 1. og 2. maj, men sognepræst Eva Maren Ladefoged har i samråd med forældrene aftalt, at de lige ser tiden an i forhold til coronasituationen og snakker sammen i marts om en eventuel udsættelse.

Annonce

Muligt at holde fast i dato

Skulle nogen, i de sogne, hvor konfirmationerne flyttes, ønske at holde fast i den oprindelige konfirmationsdato, kan det godt lade sig gøre, oplyser provsten.

- Sidste forår under nedlukningen var kirkerne også lukket ned. Men det er vi ikke i år. Så vi har muligheden for at holde konfirmationer. Så skal man bare være opmærksom på, at der ikke bliver plads til ret mange gæster i kirken, siger Lars Ole Jonssen.

Det er helt op til de enkelte konfirmander og deres familier, om de ønsker at holde konfirmationen i august eller på den oprindelige dato. Blot skal man senest 1. marts give besked om, hvilket valg man træffer.

- Vi kan jo af gode grunde ikke vide, hvordan landet ligger til august. Men det er klart, at vi håber, at det til den tid er lettet lidt med forsamlingsforbud og afstandskrav, siger Lars Ole Jonssen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce