Annonce
Midtfyns Posten

Sosu-assistenten skiftede spor efter 30 år - nu er hun fodplejer: Arbejdsmiljøet var ikke et, som jeg havde lyst til at blive gammel i

For Jette Lund er fodarbejde et håndværk. Efter 30 år som sosu-assistent har hun taget springet ud i livet som selvstændig og er begyndt som fodplejer i Ryslinge. Foto: Hardy Hounsgaard
Jette Lund har efter 30 år som sosu-assistent valgt at blive selvstændig som fodplejer med egen klinik i privaten i Ryslinge. Hun glæder sig over, at hun nu selv kan bestemme over, hvordan hun bruger sin arbejdstid.

Ryslinge: Fødderne er fundamentet for ens daglige gang her på jorden, og fødderne er omdrejningspunktet i Jette Lunds nye tilværelse.

Den 55-årige kvinde har skiftet branche og er efter 30 år som social- og sundhedsassistent blevet selvstændig med egen fodplejeklinik, Fynske Fødder, som hun har i privaten på Skovlundsvej i Ryslinge.

- Jeg har udtjent min værnepligt i mit gamle erhverv. De historier, man hører i pressen, er rigtige. Der mangler ressourcer, og der mangler uddannet fagpersonale. Vi faste personaler skulle nå flere og flere ekstra opgaver. Arbejdsmiljøet var ikke et, som jeg havde lyst til at blive gammel i, siger Jette Lund om baggrunden for, at hun kvittede jobbet som sosu-assistent.

Annonce

Jeg har udtjent min værnepligt i mit gamle erhverv. De historier, man hører i pressen, er rigtige. Der mangler ressourcer, og der mangler uddannet fagpersonale.

Jette Lund

Menneskelig kontakt

I stedet blev hun tændt på at starte for sig selv, da hun i sit job mødte fodplejere, der tog sig kærligt af folks fødder, når de var på besøg i hjemmene.

- De var altid så søde, når de kom og ordnede folks fødder. Der duftede så dejligt, når de havde været der. Det var menneskelig kontakt en til en mellem fodplejeren og den ældre, siger Jette Lund.

Jette Lund driver sin klinik fra hjemmet på Skovlundsvej i Ryslinge, hvor hun bor sammen med sin mand, Helge Andersen Lund, der er forstander på Ryslinge Høj- og Efterskole. Foto: Hardy Hounsgaard

For halvandet år siden begyndte hun på fodplejer-uddannelsen, og godt et år senere kunne hun kalde sig lægeeksamineret fodplejer, uddannet fra Odense Fodplejeskole.

- Man kan sagtens udvikles og begynde i et nyt område, selv om man er midt i 50'erne. Og så ligger det ikke så langt fra mit gamle fag, siger Jette Lund.

Hun har bevaret tilknytningen til skolen, da hun underviser elever hver fredag.

Annonce

Mange faste kunder

Hun åbnede klinikken den 1. juli i år, og hun har allerede fået mange kunder.

- Jeg har 120 i kundekartoteket, og mange af dem har lavet faste aftaler, så de kommer med et fast interval og får ordnet deres fødder. Jeg har kunder fra Svendborg, Odense, Tåsinge og mange andre steder, naturligvis også fra Ryslinge. Jeg er den eneste fodplejer i Ryslinge, siger Jette Lund.

Den lille klinik ligger i den ene ende af parcelhuset og er indrettet i et rum, der tidligere blev brugt som kontor. Som kunde kan man - mens man får ordnet sine fødder - fra den bløde klinikstol nyde udsigten gennem vinduet ud over markerne ned mod Sallinge Å og op til Krumstrup.

- Udsigten betyder noget, når man sidder og får ordnet sine fødder. Det giver noget at snakke om og er med til, at folk føler sig godt tilpas, siger Jette Lund.

Annonce

Flyttede til Ryslinge

Efter 15 år på Sydfyn flyttede Jette Lund og hendes mand, Helge Andersen Lund, til Ryslinge for to år siden, da Helge Andersen Lund fik job som forstander på Ryslinge Høj- og Efterskole. At hun nu har åbnet klinik i privaten, har hun ikke haft de store betænkeligheder ved.

Jette Lund har både sin privatbolig og sin klinik, Fynske Fødder, under samme tag på Skovlundsvej 4 i Ryslinge. Foto: Hardy Hounsgaard

- Det føles meget naturligt. Det er rart og nemt at være tæt på hjemmet, og jeg har friheden i selv at kunne bestemme over min tid. Jeg sætter en time af til hver kunde, og jeg booker ikke kalenderen så tæt, så der er plads til, at det også kan trække lidt ud, fortæller hun.

Fynske Fødder

Jette Lund er 55 år og har siden 1. juli haft sin egen fodplejeklinik, Fynske Fødder, som ligger på privatadressen Skovlundsvej 4 i Ryslinge.

Hendes mand, Helge Andersen Lund, har siden 2019 været forstander på Ryslinge Høj- og Efterskole.

Parret har to voksne børn, der begge bor i Odense.

Fynske Fødder tilbyder blandt andet behandling af nedgroede negle, ligtorne, hård hud og hælrevner. Men det er også muligt at få luksusbehandlinger som for eksempel at få gellak på tåneglene.

Hun tilbyder også at køre ud til folk og lave fodbehandling.

Man kan læse mere om de forskellige behandlinger på hendes hjemmeside, som er: fynskefoedder.dk.

Det er ikke en ukendt verden for Jette Lund at have foden under eget bord.

- Tidligere har vi været landmandspar på en gård i Rødding i Sønderjylland, fortæller hun.

Annonce

Mange søde mennesker

De mange år som sosu-assistent fortryder hun ikke.

- Jeg ville ikke have undværet de mange søde mennesker, jeg har mødt. Men jeg kunne godt have tænkt mig, at jeg var blevet selvstændig fodplejer for 10 år siden. Jeg er rigtig glad for det og har glade, tilfredse og søde kunder, siger hun med et smil.

Jette Lund har allerede fået mange kunder, efter at hun i sommer begyndte med sin egen fodplejeklinik i Ryslinge. Foto: Hardy Hounsgaard

- Hvem behandler dine egne fødder?

- Det gør en god og dygtig fodplejer i Svendborg, smiler hun.

Fødderne skal bære os resten af livet, så de skal behandles godt. Og Jette Lund har med sit spring ud i selvstændigheden flyttet sin fod fra lønmodtager til selvstændig.

Et stort skridt for de fleste, og et vigtigt skridt for Jette Lund.


Annonce
Annonce
Midtfyns Posten

Syng Dansk-aften i Sdr. Nærå Kirke

Annonce
Annonce
Midtfyns Posten

Fernisering "Naturens Resonans" i Galleri 14:07 på Ringe Station

Annonce
Forsiden netop nu
Midtfyns Posten

Uhyggelige bøger til efterårsmørket

Midtfyns Posten

Hvem skal have årets handicappris?

Midtfyns Posten

Drikkevand på dagsordenen: Politikerne debatterer natur og miljø på offentligt valgmøde

Midtfyns Posten

Ny butik vil sælge tøj fra 30'erne: - Mit hjerte banker for vintage

Midtfyns Posten

De svinger leen for naturen: Sommerfuglene, insekterne og orkideerne er vilde med det her

Midtfyns Posten

Uhyggelig og skræmmende halloween på landejendom ved Ringe: Forest of Fear

Midtfyns Posten

Se de uhyggelige græskar: De har vundet billetter til Horrifics halloween-event

Midtfyns Posten

Countryaften i Ferritslev

Midtfyns Posten

Cirkus Fyr og Flamme på Ringe Station

Midtfyns Posten

Ugens film i Ringe Bio: Pinocchio og Kandis for livet

Midtfyns Posten

Bogklub i Ryslinge

Midtfyns Posten

Ordblinde Mads hiver sølvmedalje med hjem fra svendeprøven: Tømrerfirma har allerede ansat ham

Midtfyns Posten

Julefrokost for ældre og handicappede

Midtfyns Posten

Klumme: Efterårets smukke melankoli

Midtfyns Posten

Bog & Bio: Pagten

Midtfyns Posten

Annette praler gerne af Midtfyn: - Vi skal prale meget mere

Midtfyns Posten

Svenske skønheder kommer til Helios i Faaborg: Cabaret med svenske sange og viser

Midtfyns Posten

"Lille Amalienborg" skabte debat i Ringe: 115 år med bank i Ringe

Midtfyns Posten

Memory Lane - støttekoncert på Café Fabers

Midtfyns Posten

Anny og Ole har været gift i 60 år: Diamantbryllup

Midtfyns Posten

Mydtskov/Nordal Duo spiller Ellington og Strayhorn

Annonce