Annonce
Midtfyns Posten

Stemningsfuld filmatisering af Siegfried Lenz' klassiker "Tysktime"

Tysktime er en film baseret på en roman af den tyske forfatter Siegfried Lenz og er optaget i vadehavsområdet. PR-foto
Ringe Bio spiller i denne uge filmen "Tysktime", der er optaget i vadehavsområdet ved den dansk-tyske grænse.
Annonce

Ringe: Fra torsdag den 29. oktober til og med søndag den 1. november spilles i Ringe Bio Christian Schwochows filmatisering af forfatteren Siegfried Lenz' klassiker fra 1968 ''Tysktime''.

Filmens handling foregår under Anden Verdenskrig, men åbner efter krigen, hvor hovedpersonen Siggi Jepsen er interneret på en opdragelsesanstalt, et ungdomsfængsel. I tysktimen får han den opgave at skrive et essay om 'Pligtens glæder'. Siggi ved ikke, hvad han skal skrive om og afleverer en bunke blanke sider med den begrundelse, at dette emne ville fylde adskillige stilehæfter og tage meget tid. Den får han i fængslet, og her foldes så historien ud, hvor hans liv blotlægges i et langt tilbageblik.

Siggi vokser op med en ekstremt autoritetstro far, hvis pligtfølelse som landbetjent ødelægger familien (moderen spilles af Sonja Richter, som ikke har en eneste replik!), venskaberne og hans søskendes liv. Således føler faderen sig forpligtet til at håndhæve maleforbuddet for ekspressionisten Emil Nolde, hans bedste ven som han har kendt siden sin ungdom, og her inddrager han sønnen Siggi som 'hjælper' og 'spion' og skaber dermed en dybt splittet person.

Filmen er optaget i vadehavsområdet ved den dansk-tyske grænse, og billederne af marsken i efterårs- og vintermånederne danner en visuel klangbund for hele handlingen og stemningen i filmen.

Annonce

Syrisk dokumentarfilm

Fra mandag den 2. november til onsdag den 4. november vises dokumentarfilmen ''Til Sama'', lavet af den syriske 26-årige mor Waad al-Kateab, der som en af demonstranterne i den syriske borgerkrigs første tid forsøger at fange perspektivet for indbyggerne i Aleppo.

Da hun får datteren Sama, bliver filmprojektet mere målrettet, Filmen skal laves til Sama, men samtidig skildre de bombninger, drab og mord der foregår i Aleppo.

Sama bliver et symbol på kærlighed og håb midt i krigens gru, og filmen giver et unikt indblik i den virkelighed, som mange syrere stadig lever i i dag.

''Til Sama'' vandt blandt andet en pris ved filmfestivalen i Cannes for bedste dokumentar.

Annonce

Ekstraforestillinger

På grund af stor interesse for Thomas Vinterbergs film ''Druk'' vises to ekstraforestillinger i biografen lørdag den 31. oktober og søndag den 1. november, begge dage kl. 15.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Midtfyns Posten

Hjemmebagt fynsk brunsviger-blues

Midtfyns Posten

Julekoncert i Sdr. Nærå Kirke

Midtfyns Posten

Julevandring rundt i Ringe

Midtfyns Posten

10.000 julelys i Sdr. Nærå

Annonce