Annonce
Midtfyns Posten

Stolt far så sin søn få landsholdsdebut: Stjernefrø voksede op med fodbold i Årslev

Alexander Bah lykønskes af Danmarks fungerende landstræner Ebbe Sand efter sin landsholdsdebut, hvor Alexander Bak scorede et flot mål i 2-0-sejren over Sverige på Brøndby Stadion onsdag den 11. november. Foto: Liselotte Sabroe/Ritzau Scanpix
22-årige Alexander Bah, der i onsdags fik debut på fodboldlandsholdet og scorede til 2-0 mod Sverige, er vokset op i Årslev. Det var en stolt far, der så sin søn få landsholdsdebut.
Annonce

Midtfyn: Det var en stolt Vincent Hamadi Bah, der onsdag aften sad foran fjernsynet og fulgte med, da hans søn, 22-årige Alexander Bah, fik debut på fodboldlandsholdet i kampen mod Sverige.

Alexander Bah kom ind fra starten af anden halvleg i stedet for Christian Eriksen, og Bah kronede en flot debut, da han med en præcis inderside-afslutning sendte bolden i nettet ved den fjerneste stolpe til slutresultatet 2-0.

- Jeg blev rørt og stolt, da han kom på banen, siger Vincent Hamadi Bah, der stammer fra Gambia og har boet i Danmark siden 1990.


Jeg blev rørt og stolt, da han kom på banen.

Vincent Hamadi Bah, far til Alexander Bah


Alexander Bah er født den 9. december 1997 i Odense og er vokset op i Sdr. Nærå.

Annonce

En leg med fodbolden

Han kom hurtigt til at spille fodbold i Aarslev Boldklub.

- Han begyndte at spille i Aarslev Boldklub, da han var omkring fem år. Vi boede tæt på et grønt område i Næråparken, og han elskede at lege med fodbolden. For ham var det en leg at spille fodbold, siger Vincent Hamadi Bah.

Alexander Bah i en opvisningskamp for Næsby mod Brøndby i juni 2016. Kort efter skiftede han til 1. divisionsklubben HB Køge. Foto: Lasse Hansen

Alexander Bah skiftede som ungdomsspiller til B1913 og siden til Næsby, hvor han udviklede sig yderligere. I 2014/15 gik han på fodboldlinjen på ISI Efterskole i Ikast.

Allerede som 18-årig fik han debut på 2. divisionsholdet i Næsby i foråret 2016, mens han gik i 1.g på Midtfyns Gymnasium. Det blev kun til et år på gymnasiet i Ringe, for i sommeren 2016 flyttede han til Sjælland og fik kontrakt med 1. divisionsklubben HB Køge, hvor han samtidig færdiggjorde sine sidste to år af gymnasiet.

I 2018 skiftede han et niveau yderligere op, da han blev professionel fodboldspiller i Sønderjyske, der lige nu fører Superligaen med Alexander Bah som en af de markante offensive profiler på holdet.

Alexander Bah kom i 2018 til superligaklubben Sønderjyske, hvor han har udviklet sig yderligere som fodboldspiller hos Superligaens aktuelle tophold. Foto: Jacob Schultz
Annonce

Tæt på klubskifte til udlandet

Alexander Bah er flyttet til Haderslev og har kontrakt med Sønderjyske frem til sommeren 2023. Men det er ikke utænkeligt, at han på et tidspunkt skifter til en udenlandsk klub. I oktober var det tæt på et skifte til den tjekkiske storklub Slavia Prag, der ville betale omkring 15 millioner kroner for den 22-årige fodboldspiller. Men handlen gik i vasken i sidste øjeblik, da Sønderjyske afslog handlen.

Han har fået seks kampe på ungdomslandsholdene, og nu kan han også kalde sig A-landsholdsspiller - og tilmed målscorer i sin første landskamp. Han blev efterudtaget, da flere af de normale landsholdsspillere måtte melde fra på grund af coronasituationen.

En ung Alexander Bah i den gule trøje fra Aarslev Boldklub, hvor han snørede sine første fodboldstøvler. Foto: Aarslev Boldklubs Facebookside
Annonce

En drøm gik i opfyldelse

Alexander Bah var en glad mand efter sin debut i den rød-hvide landsholdstrøje.

- At trække den her trøje over hovedet er en drøm, der er gået i opfyldelse for mig. Jeg tror stadig ikke, jeg har forstået, hvor stort det her er. Men jeg nyder det lige nu og er glad for, at jeg kan bidrage til holdet, sagde Alexander Bah efter sin debut i et interview på herrelandsholdets facebookside.

- Det er en drøm, jeg har haft, siden jeg var helt lille, og noget, jeg har stræbt efter i mange år. Så det er en kæmpe forløsning og sindssygt stort, sagde Alexander Bah til herrelandsholdets facebookside.

Alexander Bah

Alexander Bah er født den 9. december 1997 og er vokset op i Sdr. Nærå.

Han begyndte at spille fodbold i Aarslev Boldklub, da han var omkring fem år.

Som ungdomsspiller skiftede han til B1913, og fra 2013-2016 spillede han for Næsby Boldklub, hvor han fik debut på 2. divisionsholdet som 18-årig i foråret 2016.

I sommeren 2016 skiftede han til HB Køge i 1. division, og i 2018 skrev han en kontrakt på fem år med Sønderjyske i Superligaen.

Han har spillet fire kampe på U20-landsholdet og to kampe på U21-landsholdet.

Onsdag den 11. november 2020 fik han debut på A-landsholdet, hvor han scorede målet til slutresultatet 2-0 i sejren over Sverige.

63-årige Vincent Hamadi Bah kom til Danmark i 1990, hvor han fik et legat til at studere på en landbrugsskole og har siden arbejdet her i landet. I dag bor han i Assens og arbejder som faglært gartner på gartneriet Feldborg i Allested-Vejle.

Alexander Bahs mor, Trine Hartmann Hansen, bor i Sdr. Nærå sammen med Alexanders lillesøster, der går på Midtfyns Gymnasium. Avisen har været i kontakt med Trine Hartmann Hansen, men hun ønsker ikke at udtale sig til denne artikel. Desuden har Alexander en storebror, som bor i Odense.

Annonce

Stolt formand

I Aarslev Boldklub er man stolt over, at Alexander Bah snørede sine første fodboldstøvler i klubben.

- Vi er stolte over, at sådan et talent har slået sine første folder i vores klub. Alle de andre drenge og piger, der render rundt og træner på banerne, kan se, hvor langt man kan nå med talent, vilje og hårdt arbejde. Det er kun drømmene, der sætter grænserne, siger Lars Bo Nielsen, formand for Aarslev Boldklub.

På søndag den 22. november kommer Alexander Bah for en stund tilbage til Fyn, når Sønderjyske gæster Odense for at møde OB i en superligakamp.

Alexander Bah bor nu i Haderslev og spiller for Sønderjyske, der lige nu ligger på førstepladsen i Superligaen. Foto: Jacob Schultz
Alexander Bah i aktion på træningsbanen for Sønderjyske. Foto: Jacob Schultz
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce